Ooracupunctuur & verblijfsnaalden

 

Indien er tijdens de behandeling verblijfsnaalden in het oor zijn geplaatst, kun je hieronder terug lezen wat dat inhoudt.

 

In het oor zitten kleine, steriele acupunctuurnaalden die ongeveer een week in het oor blijven zitten. Soms vallen ze eerder uit, soms blijven ze wat langer zitten. In beide gevallen is dat prima. Wanneer de verblijfsnaalden kwijt raken is dat geen probleem. Ze kunnen niet in de gehoorgang vallen.

Het doel van deze verblijfsnaalden is om de voor jou belangrijke acupunctuurpunten meer en langdurig te kunnen stimuleren. Dit heeft een ondersteunend effect naast de behandeling met gewone acupunctuurnaalden. 

 

De verblijfsnaalden zijn afgeplakt met een huidkleurige pleister die gewoon nat mogen worden. Er kan dus gerust mee worden gedoucht, gezwommen of gesport. Let wel even op met het afdrogen van de haren en het aan- en uittrekken van kleding. 

In sommige gevallen is het zinvol dat een magneetje wordt gestimuleerd. Als dat het geval is, krijg je na de behandeling een speciaal daarvoor bestemd magneetje mee waarmee het punt gestimuleerd kan worden. Dit dient ca. 3-4 x per dag gedurende ca. 15 seconden te worden gedaan. 

 

Wat daarnaast belangrijk is om te weten:

- de verblijfsnaalden mogen in geen geval pijnlijk zijn, wel gevoelig.

- rondom het naaldje mag geen roodheid of zwelling zichtbaar zijn. 

Als dit toch het geval is, kun je de naald het beste met een pincet verwijderen. Na het verwijderen is het aan te raden het oor goed te ontsmetten met alcohol of een ander huidontsmettingsmiddel.

 

Als je twijfels of je hebt andere vragen, neem dan gerust contact met mij op.

Ooracupunctuur & verblijfsmagneten

 

Indien er tijdens de behandeling verblijfsmagneetjes in het oor zijn geplaatst, kun je hieronder terug lezen wat dat inhoudt.

 

In het oor zitten kleine magneetbolletjes die ongeveer een week in het oor blijven zitten. Soms vallen ze eerder uit, soms blijven ze wat langer zitten. In beide gevallen is dat prima. Wanneer de magneetjes kwijt raken is dat geen probleem. Ze kunnen niet in de gehoorgang vallen.

Het doel van deze magneetjes is om de voor jou belangrijke acupunctuurpunten meer en langdurig te kunnen stimuleren. Dit heeft een ondersteunend effect.

 

De magneetbolletjes zijn afgeplakt met een huidkleurige pleister die gewoon nat mogen worden. Er kan dus gerust mee worden gedoucht, gezwommen of gesport. Let wel even op met het afdrogen van de haren en het aan- en uittrekken van kleding. 

In sommige gevallen is het zinvol dat een magneetje wordt gestimuleerd door het aan te drukken. Als dat het geval is, zal dit worden aangegeven bij de behandeling. Dit dient ca. 2 á 3 keer per dag te worden gedaan. 

 

Wat daarnaast belangrijk is om te weten:

- de magneetbolletjes mogen in geen geval pijnlijk zijn, wel gevoelig.

- rondom het magneetbolletje mag geen roodheid of zwelling zichtbaar zijn. 

Als dit toch het geval is, kun je de magneetbolletjes het beste verwijderen. 

 

Als je twijfels of je hebt andere vragen, neem dan gerust contact met mij op.