Als therapeut, maar ook in mijn privé leven ben ik gepassioneerd geraakt door essentiële oliën. Er zijn zoveel manieren om met essentiële olie te werken. In een spray, met een olieroller, in een diffuser, in de keuken en zelfs om in te nemen. Oneindig veel mogelijkheden, mits het veilig en volgens de juiste criteria wordt gebruikt. Jouw lichaam begrijpt de communicatie met de bestanddelen en weet precies wat het met plantenstoffen moet doen. 

 

Geur nodigt altijd uit tot contact. Het doet iets met je. Het roept een emotie, een herinnering op.  

Het geeft je een herkenning van een aangenaam gevoel of juist afkeer. Onze fysieke gezondheid wordt sterk beïnvloed & gereguleerd door onze mentale kracht. Of het nu gaat om diepgewortelde overtuigingen, patronen, gedachten die je je in de loop van je leven hebt aangemeten, je beïnvloedt je gezondheid ermee. Energie en uiteindelijk ook je levenskracht, volgt je bewuste of onbewuste gedachten. Energie volgt aandacht. Kies je ervoor om je aandacht te richten op angst, boosheid of richt je je aandacht op liefde, kracht en harmonie? Essentiële oliën kunnen hierbij behulpzaam zijn.

 

 

Hoe werken essentiële oliën?

 

Via inhalatie bereikt de geur in 22 seconden ons brein, ons zgn. limbische systeem, waar onze emoties worden verwerkt. Via de huid worden de stoffen opgenomen en binnen 2 minuten bereikt het onze bloedsomloop. De vluchtige moleculen worden via de longblaasjes opgenomen in ons bloed en binnen 20 minuten door het hele lichaam verspreid tot op celniveau. Zo snel en eenvoudig beïnvloed je dus jouw hele systeem. Je hoeft niet eens in de werkzaamheid van de oliën te geloven. Zodra je ze gebruikt en je zenuwstelsel en hersenen de geur opnemen begint het genezingsproces dat je niet bewust kunt beïnvloeden.

 

 

* Net als bij anderen zelfzorgmiddelen, is het belangrijk de juiste richtlijnen te volgen bij de dosering. Omdat essentiële oliën zo krachtig zijn, heb je maar een kleine hoeveelheid olie nodig om het gewenste effect te bereiken. Dit geldt met name voor de olierollers.

*Essentiële oliën mogen nooit worden gebruikt in de ogen of in het oor.

*Bewaar de producten buiten bereik van je kinderen.

*Essentiële olierollers en sprays zijn geschikt voor 16 jaar en ouder. Voor kinderen < 16 jaar zijn aangepaste rollers.

* Essentiële olie is niet bedoeld om klachten te behandelen of te genezen en kan puur worden ingezet ter ondersteuning van de algemene gezondheid. 

*  Let op er zijn specifieke essentiële oliën die afgeraden worden bij zwangerschap, tijdens borstvoeding, na of bij borstkanker en bij epilepsie. neem contact met mij op bij vragen of raadpleeg www.chi.nl

* Gebruik geen citrusolie als je nog in de zon gaan. Dit kan verbranding of een huidreactie geven, zgn. fototoxiteit 

Bron: drs. Harmen Rijpkema en www.chi.nl

Heb je vragen? neem contact met me op.

 

Disclaimer

Deze website geeft geen medisch advies. De informatie, met inbegrip van maar niet beperkt tot tekst, afbeeldingen en ander materiaal op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Geen enkel materiaal op deze site is bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd advies aan je arts als je vragen hebt over een medische aandoening of behandeling en negeer nooit professioneel medisch advies of stel het zoeken daarvan nooit uit vanwege iets dat je op deze website hebt gelezen