In mijn praktijk zijn verschillende producten verkrijgbaar die jouw welzijn ondersteunen.  


essentiële olierollers

Alle planten op aarde hebben een geur, van zachte tot sterke geuren. Geur is fascinerend. Geuren van planten zijn uniek en geven de plant haar levenskracht, de Qi. Geuren zijn nodig om te kunnen communiceren met de omgeving: aantrekken, afschrikken, beschermen, vernietigen. Ook wij communiceren met geuren, bewust of onbewust. Zweetvoeten schrikken af, bepaalde geuren trekken aan of geven een gevoel van veiligheid. Ook roepen geuren een gevoel of emotie bij ons op. Een herinneringen bij een bepaalde geur kennen we allemaal: de geur van het huis van je grootouders, pas gemaaid gras of de bepaalde geuren uit je kindertijd. Ons lange termijn geheugen met betrekking tot geur is sterk ontwikkeld en wekt positieve of negatieve associaties op.

Naast deze emotionele aspecten van geur en essentiële olie is er ook een fysiek en farmacologisch aspect van essentiële olie: oliën hebben bepaalde eigenschappen en werkingen op het lichaam. Essentiële oliekracht uit de natuur..... 

 

Via inhalatie bereikt de geur in 22 seconden ons brein, ons zgn. limbische systeem, waar onze emoties worden verwerkt. Via de huid worden de stoffen opgenomen en binnen 2 minuten bereikt het onze bloedsomloop. De vluchtige moleculen worden via de longblaasjes opgenomen in ons bloed en binnen 20 minuten door het hele lichaam verspreid tot op celniveau. Zo snel en eenvoudig beïnvloed je dus jouw hele systeem. Inademing van de aroma's is een van de krachtigste methodes om emoties te beïnvloeden. Essentiële oliën zijn dus multifunctionele "krachtpatsers"  werken door op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

 

De olie kan (verdund met een draagolie) worden aangebracht op de kruin van het hoofd, de slapen, achter de oren, op het gezicht, op de voeten en vele andere locaties

 

 

Guasha

De Guasha-tool is een – meestal uit mineraal geslepen – steen in verschillende vormen en afkomstig uit de eeuwenoude Chinese geneeskunde. Het woord Gua Sha bestaat uit twee delen, namelijk ‘gua’, wat schrapen betekent, en ‘sha’, wat zand of zandkorrels betekent. Een guasha behandeling is dus het wegschrapen van zandkorrels. Metaforisch dan, hè. Sha staat namelijk voor vastgezette of opgehoopte qi of chi, dat levensenergie betekent.

Door met een 'schrapende' beweging over de huid te gaan, helpt de techniek afvalstoffen afvoeren via je lymfesysteem en de doorbloeding in je huid stimuleren. Guasha wordt als volwaardige therapie ingezet om gestagneerde energie los te maken, zodat alles in je lichaam weer op rolletjes loopt.

Guasha is ook steeds populairder als massagetool voor het gezicht omdat het simpel en effectief is, want:

 

# Het voert afvalstoffen af via je lymfesysteem

# Het zorgt voor een betere doorbloeding van je huid
# Het stimuleert cel vernieuwing
# Het vermindert donkere kringen onder de ogen
# Het vermindert vochtophoping
# De huid wordt frisser en de gezichtscontouren worden strakker

 

Pretty much dus voor een steen!