De aromatherapie producten van Qi Rebalance zijn 100% natuurlijk en geïnspireerd op de helende kracht van de natuur. Zodra je ze inademt werken de plantenstoffen via het zenuwstelsel en de bloedbaan direct in op het lichaam. De producten zijn tools om selfcare te integreren in jouw dagelijkse routine.

 

' laat je inspireren en ervaar de krachtige veranderingen die je in je leven in gang kunt zetten op het pad van zelfheling en bewustzijn'

 

Essentiële olie is de pure substantie vanuit bloemen, planten, wortels, schors en bladeren via distillatie of verdamping. Het is de essentie van de plant en bevat enorm veel kracht.

 

Elke olie heeft zijn eigen unieke profiel en werking. Sommige samenstellingen hebben een reinigende werking, andere zijn weer gunstig voor de huid.  Stimulerend, kalmerend, verkoelend, opmonterend, desinfecterend...

Op basis van het unieke chemische profiel van elke etherische olie, weten we dat elke olie een specifieke emotionele reactie zal stimuleren. Er zijn geen twee mensen hetzelfde. Iedereen zal eigen reacties, triggers en herinneringen hebben en anders reageren op essentiële oliën.

 

Maar hoe zit dat precies? Hoe beïnvloeden deze oliën emoties?

 

Wanneer je een etherische olie inademt, gaat het door de neus en wordt het verwerkt door het reukzenuwstelsel. Vanuit daar maakt het in een paar seconden verbinding met het limbische systeem: het gebied van de hersenen waarin o.a. de amygdala, (hypo)thalamus zitten. Het limbisch systeem is waar herinneringen en emoties worden opgeslagen en verwerkt en waar bijvoorbeeld geheugen en gedrag wordt aangestuurd. 

 

Het limbisch systeem regelt via het autonome zenuwstelsel ook de bloeddruk, ademhaling, hartslag en spijsvertering. Etherische oliën kunnen ingezet worden om deze functies te reguleren.

 

Naast het reukorgaan worden de stoffen opgenomen via de longen (longblaasjes) en in ons bloed en binnen 20 minuten door het hele lichaam verspreid tot op celniveau. Zo snel en eenvoudig beïnvloed je dus jouw hele systeem.  Zodra je ze gebruikt en je zenuwstelsel en hersenen de geur opnemen begint het genezingsproces dat je niet bewust kunt beïnvloeden.

 

Door de jaren heb ik wat onderzoek gedaan en ben ik in mijn praktijk veel met de oliën gaan werken. Ook binnen mijn gezin kom ik ze overal tegen en maak ik dankbaar gebruik van deze natuur krachtpatsers.

En door essentiële oliën met acupressuur te combineren heb je een effectieve self-care tool in handen.

  

Op iedere meridiaan liggen energie knooppunten die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. 

Door middel van acupressuur kun je energie in beweging brengen en hiermee op verschillende manieren het zelf herstellend vermogen van je lichaam ondersteunen.  

Hierbij worden bepaalde energiepunten op het lichaam door middel van druk met de vingers of handen behandeld. Deze acupunten liggen daar waar de zgn. meridianen, vanuit een dieper gelegen gebied aan het huidoppervlak komen en kunnen met behulp van fysieke druk gestimuleerd worden om energie vrij te maken of beter te verdelen.

 

 

De aromatherapie producten zijn door mijzelf handgemaakt en bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Ik maak gebruik van de zuivere biologische producten van Chi en Volatile en verwerk dit kleinschalig binnen mijn praktijk.

 

Combineer het met acupressuur, een affirmatie, meditatie of ademoefening. Gebruik het voor het slapengaan of tijdens een moment voor jezelf.

etherische olie sprays

De sprayflacon vernevel je om je heen in een ruimte, rondom je hoofd op je kussen. Door de fijne geuren in te ademen krijgt jouw brein via je reukorgaan een seintje. Binnen 20 minuten wordt het in je hele lijf opgenomen tot op celniveau.

 

Handig om mee te nemen voor onderweg of op je nachtkastje.

 

 

Een glazen UV bestendige sprayflacon van 50 ml kost € 7,95 per stuk.

 

Er zijn een drietal sprays verkrijgbaar: 

Grounding zet je met beide benen op de grond. Een stevige maar warme geur die vertrouwen en rust brengt. Een compositie van ceder atlas, lavendel, vetiver en patchouli.

Revitalize geeft helderheid, verfrist en zuivert na intensieve momenten en inspanningen. Een compositie van lemongrass, pepermunt, basilicum, tea tree en jeneverbes. 

niet geschikt bij nierziektes en nierinfecties!

Slow Down kalmeert en ontspant wanneer je door de hectiek van de dag gevoelens van onrust en gejaagdheid ervaart. Een compositie van salie, ceder, lemongrass en wierook.etherische olierollers

De olierollers (roll-on) kun je actief inzetten in je dagelijkse leven. Breng het aan op de voetzool, de slapen of polsen. Of zet de olieroller actief in samen met acupressuur voor een krachtige verandering in je lijf. Een olieroller bestaat uit een  100% pure draagolie met daaraan toegevoegd pure, zuivere etherische oliën. De meeste essentiële oliën kun je namelijk niet puur gebruiken, omdat deze té krachtig zijn. 

 

Een roller van 10 ml kost € 14,95

Qi Booster is een krachtig blend van zilverspar, pepermunt, gember, citroen, eucalyptus en zoete sinasappel. Brengt je energie en inspiratie weer terug.

Restore kalmeert het zenuwstelsel en stimuleert positiviteit. Een compositie van ylang ylang, zoete sinasappel en ceder atlas.

Night Time is een fijne zachte blend. Laat je door de compositie van lavendel, kamille, ceder en clary sage ondersteunen als onderdeel van je bedtijd routine.


 

 

 

In mijn praktijk heb ik een breed assortiment essentiële oliën beschikbaar en maak ik voor jou ook graag producten op maat. 

 

Heb je een vraag, wil je meer weten? Neem dan gerust contact met me op!

 

 

 

 

 

 

* Net als bij anderen zelfzorgmiddelen, is het belangrijk de juiste richtlijnen te volgen bij de dosering. Omdat essentiële oliën zo krachtig zijn, heb je maar een kleine hoeveelheid olie nodig om het gewenste effect te bereiken. Dit geldt met name voor de olierollers.

*Essentiële oliën mogen nooit worden gebruikt in de ogen of in het oor.

*Bewaar de producten buiten bereik van je kinderen.

*Essentiële olierollers en sprays zijn geschikt voor 16 jaar en ouder. Voor kinderen < 16 jaar zijn aangepaste rollers.

* Essentiële olie is niet bedoeld om klachten te behandelen of te genezen en kan puur worden ingezet ter ondersteuning van de algemene gezondheid. 

*  Let op er zijn specifieke essentiële oliën die afgeraden worden bij zwangerschap, tijdens borstvoeding, na of bij borstkanker en bij epilepsie. neem contact met mij op bij vragen of raadpleeg www.chi.nl

* Gebruik geen citrusolie als je nog in de zon gaan. Dit kan verbranding of een huidreactie geven, zgn. fototoxiteit 

Bron: drs. Harmen Rijpkema en www.chi.nl

Heb je vragen? neem contact met me op.

 

Disclaimer

Deze website geeft geen medisch advies. De informatie, met inbegrip van maar niet beperkt tot tekst, afbeeldingen en ander materiaal op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Geen enkel materiaal op deze site is bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd advies aan je arts als je vragen hebt over een medische aandoening of behandeling en negeer nooit professioneel medisch advies of stel het zoeken daarvan nooit uit vanwege iets dat je op deze website hebt gelezen