hoe goed zorg jij voor jezelf?

Het is niet voor niks dat de term "SELFCARE" overal opduikt. Iedereen weet hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Terwijl selfcare juist als we het druk hebben heel belangrijk is om te voorkomen dat we burn-out raken, ziek worden of gewoonweg een korter lontje hebben. Bovendien beïnvloedt selfcare ons functioneren, dus wie niet goed voor zichzelf zorgt, kan al die andere belangrijke dingen óók niet goed doen. Het is dus zeker niet egoïstisch om elke dag aandacht te besteden aan je fysieke en mentale behoeften – integendeel zelfs.

Selfcare kun je op allerlei manieren invullen: ontspanning, fysieke zelfzorg, zelfcompassie en betekenisgeving, een ondersteunend netwerk, een ondersteunde structuur en zelfbewustzijn.

In mijn praktijk zijn verschillende producten verkrijgbaar die jouw persoonlijk welzijn ondersteunen.


essentiële olierollers

Alle planten op aarde hebben een geur, van zachte tot sterke geuren. Geuren van planten zijn uniek en geven de plant haar levenskracht, de Qi

Essentiële oliekracht uit de natuur..... 

Via inhalatie bereikt de geur in 22 seconden ons brein, ons zgn. limbische systeem, waar onze emoties worden verwerkt. Via de huid worden de stoffen opgenomen en binnen 2 minuten bereikt het onze bloedsomloop. De vluchtige moleculen worden via de longblaasjes opgenomen in ons bloed en binnen 20 minuten door het hele lichaam verspreid tot op celniveau. Zo snel en eenvoudig beïnvloed je dus jouw hele systeem. Inademing van de aroma's is een van de krachtigste methodes om emoties te beïnvloeden. Essentiële oliën zijn dus multifunctionele "krachtpatsers"  werken door op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

 

De olie kan (verdund met een draagolie) worden aangebracht vbv op de kruin van het hoofd, de slapen, achter de oren, op het gezicht of op de voeten.

 

In mijn praktijk bied ik etherische olierollers aan die op verschillende thema's ondersteunen. Olie om te ontspannen, te stimuleren, te kalmeren, voor meer focus.

Deze olierollers kunnen samen met het masseren van bepaalde punten op het lichaam, zgn. "acupressuur" geweldige effecten hebben. 

Informeer bij mij naar de mogelijkheden. Er zijn rollers verkrijgbaar in 5ml en 10 ml flacons. 

Graag maak ik voor jou een eigen roller klaar (maatwerk)

 

Roller 10 ml € 13,50

Roller 5 ml € 7,50

 

(prijs excl verzendkosten 4,95)

 

Guasha

De Guasha-tool is een – meestal uit mineraal geslepen – steen in verschillende vormen en afkomstig uit de eeuwenoude Chinese geneeskunde. Het woord Gua Sha bestaat uit twee delen, namelijk ‘gua’, wat schrapen betekent, en ‘sha’, wat zand of zandkorrels betekent. Een guasha behandeling is dus het wegschrapen van zandkorrels. Metaforisch dan, hè. Sha staat namelijk voor vastgezette of opgehoopte qi of chi, dat levensenergie betekent.

Door met een 'schrapende' beweging over de huid te gaan, helpt de techniek afvalstoffen afvoeren via je lymfesysteem en de doorbloeding in je huid stimuleren. Guasha wordt als volwaardige therapie ingezet om gestagneerde energie los te maken, zodat alles in je lichaam weer op rolletjes loopt.

Guasha is ook steeds populairder als massagetool voor het gezicht omdat het simpel en effectief is, want:

 

# Het voert afvalstoffen af via je lymfesysteem

# Het zorgt voor een betere doorbloeding van je huid
# Het stimuleert cel vernieuwing
# Het vermindert donkere kringen onder de ogen
# Het vermindert vochtophoping
# De huid wordt frisser en de gezichtscontouren worden strakker

 

Gua Sha massageschraper van Dongling Jade (aventurijn). Donkergroen met afgeronde randen. (afmeting ca. 9x5 cm)

Omdat het om een handgemaakt natuurproduct gaat, kunnen de afmetingen en de kleur licht afwijken.

€ 14,95 p.st