'jouw levensenergie in BEWEGING brengen en handvaten aanreiken voor verbinding met jezelf', dat is mijn passie.

 

Jarenlang was ik werkzaam in het bedrijfsleven. Ik kreeg het vertrouwen en zette met veel plezier mijn creativiteit, gedrevenheid en ondernemerschap in voor het bedrijf. De buitenlandse reizen, waaronder ruim 10 jaar naar China, waren bijzonder en leerzaam. Deze reizen hebben mij enorm verrijkt en ik heb mogen kennis maken met de Chinese cultuur. De hoge doelen die ik mijzelf oplegde zorgden ervoor dat ik geen oog voor de signalen die mijn lichaam gaf. Dit tempo hield ik niet vol en een burn-out was het gevolg.

De zoektocht naar wat ik werkelijk wilde begon en ik kwam in aanraking met reiki en massages. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik besloot om weer te gaan studeren in 2013. Verslingerd raakte ik aan de wereld van voetreflexologie en Traditionele Chinese geneeskunde. De harmonie tussen lichaam en geest, emotioneel bewustzijn, spiritualiteit, de werking van Qi en medische kennis boeide mij enorm. Maar het grootste cadeau was wel dat de basis voor mijn innerlijke ontwikkeling is gelegd.

De weg naar binnen is voor veel van ons een moeilijke weg. Ook voor mij. Vanuit het hoofd, het denken, is vertrouwder en lijkt veel hanteerbaarder, maar brengt uiteindelijk niets. Dit werd voor mij des te meer duidelijk toen in 2020 een dierbare kampte met depressiviteit. Het proces waarin ik terecht kwam is voor mij een grote leerschool geweest. 

Naar binnen keren waar het echt niet altijd fijn is wat je tegenkomt. Stap voor stap heb ik geleerd verbinding te maken tussen hoofd, hart & buik.

Om in balans te blijven maak ik dagelijks gebruik van ademhalingstechnieken, meditaties, Qi Qong en wandel ik met onze hond in de natuur. 

 

 scholingstraject

2020 Breathwork & Traumatherapie

2020 Mastertraining Oncoreflex, voetreflextherapie bij kanker

2020 Nine Star Ki

2020 40 dgs traject ademhalingsmethode & ijsbad 

2020 Voetreflex & Haraniveau   

2020 Auriculotherapie 

2020 Het immuunsysteem bekeken vanuit de TCM 

2020 Reflexologie na Corona 

2020 Metabool Syndroom 

2020 Ooracupunctuur bij chronische pijn

2018-2019 HBO Medische Basiskennis 

2018-2019 Tuina Masseur 

Cupping technieken I & II 

2016 Specialisatiemodule Coaching

2016 Specialisatiemodule Chinflex Professional

2016 Specialisatiemodule menstruatie & overgangsproblematiek volgens TCM

2016 Chinese Tuina Massage (China Beijing Int. Acupuncture Training Centre)

2014 ADHD /Dyslexie & Voetreflex

2013-2016 HBO VoetreflexPlus Therapeut 

2013 Indiase Hoofdmassage