Naast de 1-op-1 behandelingen organiseer ik ook programma's voor kleine groepen op een prachtige plek in het bos. De programma's zijn gericht op het ervaren en leren werken met het zelfherstellend vermogen van je lichaam. 

Er zijn ook mogelijkheden voor programma's op maat. Neem dan even contact met me op voor de mogelijkheden.

Dagprogramma Levenskracht

Tijd: van 9:30-16:30

Groepsgrootte: 8 personen

Data: zaterdag 27 augustus

Wil je ervaringen van andere deelnemers lezen? Klik dan hier.

Meer info en aanmelden

 

 

levenskracht

Dompel je een dag onder midden in de natuur van Landgoed Het Lankheet voor volledige rust en nieuwe levenskracht.

Iedereen wil graag gezond zijn, maar de weg ernaar toe is een avontuurlijke reis met ups en downs.

Hoe kun je omgaan met alles wat er op je afkomt in deze maatschappij? Hoe kun je je eigen plek innemen en doen wat jij nodig hebt? Wanneer voel je je goed en hoe merk je dat ? Bewustzijnsontwikkeling is daarbij belangrijk. 

Het programma Levenskracht staat in het teken van bewustzijn: ademen, verbinden & loslaten

 

Ons lichaam is enorm veerkrachtig met een fantastisch zelfgenezend vermogen. Met Tension Release Breathwork en ChiNeng Qigong kunnen we dit zelfgenezend vermogen aanspreken en eigen regie gaan nemen voor onze gezondheid. 

Wil jij ook graag stappen zetten jouw zelfgenezend vermogen aan te spreken en leren je Levenskracht te activeren?

Dan wordt het tijd voor een dag voor jezelf waarin je dit gaat leren, ervaren en waar je naar huis gaat met handige tools om zelf aan de slag te kunnen. 

hoe fijn zou het zijn als je leert om

 

>> jouw levenskracht in beweging te brengen en door je lichaam voelt stromen?

 

>> diepere chronische spanningen kunt loslaten, nu en in de toekomst?

 

>> jouw adem als medicijn te gebruiken?

 

We gaan deze dag werken met Tension & Trauma Release technieken, Breathwork en Chi Neng QiGong. Je kunt hieronder meer achtergronden lezen.

 

Locatie: Veldwerkcentrum Het Lankheet, Haaksbergen

Tijd: van 9:30-16:30 uur

Tarief: € 159 per persoon, inclusief koffie/thee, lunch en materiaal om zelf aan de slag te gaan

Maximale groepsgrootte: 8 personen

 

Graag stem ik vooraf met je af of deze dag helemaal past bij jou en er geen medische bezwaren zijn om deel te nemen.

tension & Trauma release

Tension & Trauma Release Breathwork is een serie van oefeningen die het lichaam ondersteunt bij het loslaten van dieper gelegen stress en trauma in de spieren zenuwen. Dat kan opgebouwde spanning en stress zijn van hele gewone dagelijkse gebeurtenissen of van moeilijke omstandigheden zoals plotselinge of langdurige stressvolle situaties of traumatische levensgebeurtenissen. 

Op een veilige manier ontstaat een natuurlijk reflexmechanisme van trillen dat voor een diepe ontspanning zorgt en dat het zenuwstelsel kalmeert. 

De methode is ontwikkeld door Dr David Berceli, PhD. 

De spiertrillingen voelen aangenaam en rustgevend aan. Mensen geven aan dat ze diepe gevoelens van rust en welzijn ervaren als ze de oefeningen gedaan hebben. Door regelmatig de oefeningen toe te passen in je dagelijkse leefpatroon, bouw je meer veerkracht op.

We werken  op de psoas spieren, de zgn. vlucht-vecht spieren, die ongemerkt spanningen kunnen vasthouden. Ieder mens heeft het natuurlijke mechanisme om overtollige “overlevingsenergie” van zich af te trillen of schudden. In het dierenrijk is dat heel normaal.

 

Met behulp van Tension & Trauma Release Breathwork kun je ervaren dat je vrij eenvoudig opgebouwde spanningen kunt ontladen, je rugzak kunt legen en je lichaam tot rust kunt brengen.

Het proces kan niet worden gebruikt als vervanging voor andere trauma reducerende methoden, maar kan wel in combinatie met andere methoden worden ingezet.

Voorafgaande aan een sessie 

zal altijd een vragenlijst worden ingevuld. Bij mensen met een complexe traumatische geschiedenis of met medische beperkingen wordt een uitgebreidere intake gedaan voorafgaand aan de sessies.

breathwork

Dat een goede ademhaling super belangrijk is, weten we allemaal. Ademhalen gaat vanzelf vanaf het moment dat we geboren worden. Maar goed ademhalen gaat vaak niet vanzelf. Door alles wat we in ons leven meemaken, zoals stress, emotionele gebeurtenissen en trauma's, ontwikkelen we een uniek adempatroon. Vaak hebben we niet door dat we onze adem hebben “vast” gezet of dat ons adempatroon (chronisch) is verstoord. 

Als we iets spannends meemaken, dan neemt ons systeem een beslissing die ons de beste overlevingskansen biedt: vluchten, vechten of bevriezen. Ons sympathische zenuwstelsel staat op scherp, hormonen komen vrij. We staan in de aan modus. Als de situatie voorbij is, kan het systeem weer ontspannen via het parasympatisch zenuwstelsel. We trappen op de rem waardoor we kunnen herstellen.

En juist daar zit vaak het probleem... het vinden van die rem en het ontladen van de opgebouwde spanningen. 

Vaak zijn we bang om ons over te geven aan de signalen van ons lijf, we herkennen ze niet altijd meer en we denken dat, als we de emoties toe laten, het ons teveel wordt. Je geeft weer gas en 'parkeert' of onderdrukt je emoties, bewust of onbewust.

En zo stapel je verder en verder...totdat je lijf signalen gaat geven en we fysieke en mentale klachten gaan ontwikkelen. Denk hierbij aan slecht slapen, angsten, hulpeloosheid, concentratie problemen, vermoeidheid, depressie, gespannen spieren, een pijnlijk lijf, overspannenheid, burn-out en (chronische) ziekten. De lijst is oneindig.

Pas wanneer de sympathische (actie) en parasympathische (rust) delen van ons zenuwstelsel in balans zijn, ervaren we meer flow in ons leven. 

Met een vrije ademhaling kun je je overgeven, dingen laten gaan en loslaten. Door het intensief verbonden ademen kun je in contact komen met je eigen beperkingen, angsten en pijn. De ademhaling verbindt de buitenwereld met onze binnenwereld en omgekeerd. Deze manier van ademhalen is een waardevolle bron van bewustwording. 

 

chi neng qigong

Chi Neng (Zhineng) Qigong is een Chinese medische qigongvorm die over de hele wereld wordt beoefend. De oefeningen zijn geliefd vanwege het krachtige effect op de gezondheid en de eenvoudige sierlijke bewegingen. Beoefening stimuleert je energie (qi), zorgt voor rust in je hoofd en kracht in je lichaam. Het weldadige effect is direct merkbaar.