hoe werkt het?

 

De eerste keer dat je voor Chinese massagetherapie komt zal ik een uitgebreide intake afnemen, om zo te komen tot een goede aanpak van de klacht. In deze anamnese neem ik uitgebreid de tijd om alle informatie te verzamelen die ik nodig heb om een juiste diagnose volgens de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) te stellen, inclusief een pols- en tongdiagnostiek. Tevens maak ik een start met de behandeling. Tot slot ga ik uit alle verkregen informatie een behandelplan samenstellen. Dit behandelplan bestaat uit massages die gericht zijn op jouw hulpvraag/specifieke klacht.

Over het algemeen bestaat een behandelplan uit ca. 6 wekelijkse behandelingen, afhankelijk van de klacht. Chronische klachten vragen om een andere aanpak dan acute klachten.  

Na het behandeltraject wordt aanbevolen periodiek onderhoud in te plannen. Veelal wordt eens per 4 á 6 weken aangehouden.

 

Heb je geen specifieke klachten maar wil je gewoon even ontsnappen aan alle hectiek van de dag? Een Chinese ontspanningsmassage heeft zowel lichamelijk als geestelijk een sterk ontspannend effect, tot diep in je lichaam. Je zult merken dat je lichaam op een positieve manier beïnvloed wordt, je slaapt beter en je krijgt meer energie, je lichaam herstelt zichzelf. Zo werkt het preventief en is het een goede aanvulling voor iedereen die zijn lichaam gezond en in balans wilt houden.