Een Meridiaanmassage is een techniek waarbij veel blokkades binnen een korte behandeling opgelost kunnen worden. Een behandeling heeft as doel de energie, de Qi, in beweging te zetten. Meridiaan massages stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht, zodat blokkades worden opgeheven.

 

Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. In China wordt gezegd: "When Qi moves, blood follows".  Vitale levensenergie & zuurstofrijk bloed kan zo stromen waar het heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat, bindweefsels en organen. 

Als je veel achter een beeldscherm werkt of veel auto rijdt, dan worden je armen en handen meestal te weinig bewogen met als resultaat een slechte energie doorstroming. 

Bij deze massage worden de meridiaan systemen van de armen en handen uitgebreid behandeld. Deze intensieve behandeling werkt door op het hele lichaam.