Een Meridiaanmassage is een techniek waarbij veel blokkades binnen een korte behandeling opgelost kunnen worden. Een behandeling heeft as doel de energie, de Qi, in beweging te zetten. Meridiaan massages stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht, zodat blokkades worden opgeheven.

 

Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. In China wordt gezegd: "When Qi moves, blood follows".  Vitale levensenergie & zuurstofrijk bloed kan zo stromen waar het heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat, bindweefsels en organen. 

Als je intensief je ogen gebruikt en de hele dag geconcentreerd bezig moet zijn, dan kan het zijn dat je hoofd de meeste klachten vertoont zoals een gespannen gevoel of zelfs hoofdpijn. 

Een Meridiaan massage én GuaSha van het hoofd doet dan wonderen.

 

Wat is GuaSha

GuaSha is een schraaptechniek die vrijwel in alle oude Chinese culturen door artsen en de gewone bevolking werd toegepast.  Het schrapen werd met verschillende instrumenten gedaan, zoals hoorn, muntjes,  maar vooral met Jade stenen. 

GuaSha is een prefecte manier om zgn. "pathogenen" (ziekmakende factoren, afvalstoffen) het lichaam uit te werken. 

 

GuaSha stimuleert de bloedsomloop en het immuunsysteem en reinigt van binnenuit. Bovendien is het heerlijk ontspannend! Er wordt gewerkt met een Jade GuaSha steen in combinatie met een massage van hoofd, gezicht en oren waarmee dit een effectieve "ontstress" behandeling is.