Het onderhouden van je lichaam met gezonde voeding en voldoende bewegen is natuurlijk belangrijk, dat weet je al lang. Je zorgt goed voor jezelf, maar toch loop je steeds tegen terugkerende klachten aan. Of je zit niet helemaal lekker in je vel. Je slaapt niet lekker, je bent vermoeid of je hebt pijn op welke manier dan ook. Je hebt last van stress. 

 

Hoe fijn zou het zijn als je je levenskracht weer kunt herpakken en jezelf op de eerste plaats zet? 

 

Een VoetreflexPlus massage of een meridiaanmassage herstelt je energiebalans, vergroot je veerkracht en brengt je weer in het hier en nu.

 

 

In de voeten zitten reflexpunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel en alle organen, gewrichten, klieren en spieren. Door gedoseerde druk uit te oefenen via massagetechnieken op de reflexpunten wordt het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. De voeten zijn de contactgebieden van het hele lichaam en kunnen grote veranderingen teweegbrengen in pijnervaring, de zenuw- en bloedtoevoer verbeteren en het evenwicht in het lichaam herstellen. Ik werk volgens de VoetreflexPlus methode waarbij Chinese en Westerse voetreflexmassage technieken worden gecombineerd. Bij de Westerse voetreflextherapie wordt gebruik gemaakt van drukpunten op de voeten via een speciale duimtechniek.

 

Naast de Reflexzones wordt gewerkt op het netwerk van meridianen. 

 

Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. In China wordt gezegd: "When Qi moves, blood follows".  Vitale levensenergie & zuurstofrijk bloed kan zo stromen waar het heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat, bindweefsels en organen.