nieuwe data binnenkort beschikbaar

De Chinezen noemen het Qi. Qi kunnen we vertalen als levenskracht: de kracht om alle leven mogelijk te maken. Zowel fysiek als niet fysiek. En dat is altijd een kwestie van dynamiek. 

  

In de TCM (traditionele Chinese Geneeskunde) zijn Qi, Yin & Yang en de Vijf Elementen belangrijke begrippen en bieden je handvaten om je eigen energiehuishouding te begrijpen en je balans te herstellen.  Door te begrijpen hoe je energiehuishouding werkt en de signalen die je lichaam geeft op te pikken kun je gericht actie ondernemen in dat wat zich laat zien.

 

Lichaam, geest & ziel staan niet los van elkaar en jij speelt zelf een grote rol in het in balans brengen van jouw energie

 

Hoe breng je harmonie en gezondheid terug in je lichaam? Het begint met een moment van ontspanning en bewustzijn. Op dat moment heb je de mogelijkheid om je bewustzijn te gebruiken om je lichaam te helpen herstellen en om in verbinding met jezelf te komen. Op een krachtige manier ervaar jij hoe je jouw energiebanen in je lichaam opent waardoor jouw levenskracht vrij kan stromen en jij je vitaal voelt.

De trainingen die ik organiseer zijn bedoeld om jou een vorm van zelfzorg aan te bieden waarmee jij je helende vermogen kunt activeren én cultiveren. Met bewegingen, intentie en aandacht leer je met je eigen Qi te werken. In een klein groepje (8 personen) inspireer je elkaar: er is altijd de juiste groep die samenkomt en jij mag daarin ontvangen wat voor jou passend is, in verbinding met je lichaam, met elkaar én met de natuur.

 

De trainingen vinden plaats op een plek midden in het bos in het Landgoed Het Lankheet in Haaksbergen en is voor mij en mijn cursisten een fijne plek om te zijn. 

Waarom? Het is niet perfect. De stroom is weleens uitgevallen. Soms is het wat frisjes binnen. Iedereen draagt wat comfortabel zit. En dat is ok. Geen maskers, geen mooi plaatje. Gewoon lekker jezelf zijn. 

 

Iedere training is gebaseerd op de volgende vijf peilers: 

 

Vaste onderdelen van de trainingen zijn: 

  • Qi Qong: Een eeuwenoude bewegingsleer met als doel om de Qi in het meridiaan netwerk vrij te kunnen laten stromen. Tijdens de sierlijke en rustige Qi Gong bewegingen, zachte (meridiaan)strekkingen wordt er gebruik gemaakt van intentie om Qi te bewegen en te verspreiden. Qi Qong is eenvoudig toe te passen en is geschikt voor IEDEREEN.  Er zijn tal van "vormen" in deze bewegingsleer. 
  •  Acupressuur & Meridiaanflow is een manier van zelfzorg die altijd kan worden toegepast en heeft een uitwerking op fysiek en emotioneel vlak. Meridianen zijn symmetrische energiebanen in het lichaam, die vanuit je kruin tot in de puntjes van je vingers en tenen lopen. Door de hele lichaam heen liggen vele meridianen die samen een complex netwerk vormen. Vergelijk het meridiaan stelsel met het rivierennetwerk. Het water stroomt vanuit de rivieren, beken, kanalen, slootjes. Energie beweegt eigenlijk op dezelfde manier en is in beweging, tenminste als het niet geblokkeerd raakt. Bij Acupressuur & MeridiaanFlow worden bepaalde energiepunten op het lichaam door middel van druk met de vingers of handen in beweging gebracht. Deze punten liggen daar waar de meridianen, vanuit een dieper gelegen gebied aan het huidoppervlak komen en kunnen met behulp van fysieke druk gestimuleerd worden om energie vrij te maken of beter te verdelen.  
  • Aromatherapie:  Een gouden combi is door Aromatherapie met Acupressuur & Meridiaanflow samen te voegen. . Aromatherapie is ontzettend krachtig. Door de jaren heen ben ik in mijn praktijk én prive leven gaan werken met essentiële oliën en ik heb gezien hoe gezondheid, motivatie, emoties en stemming beïnvloed kan worden. 
  • Geleide Meditaties & Visualisaties:  alles wat je denkt trek je aan. Het wordt direct door jouw systeem als "waar " aangenomen. Je trekt aan waar je je op richt. Door regelmatig en heel bewust de juiste gedachten uit te zenden, kun je heel veel situaties, gewoontes positief veranderen. Tijdens de programma's neem ik jou mee op reis in je lichaam.

 

 

Lijkt het je leuk een training te doen met een privé groepje? Dat kan! Neem dan even contact met me op.