' Ervaar hoe krachtige veranderingen in je leven in gang kunnen worden gezet met de essentie van wat de natuur ons kan geven '

 

Essentiële olie is de pure substantie vanuit bloemen, planten, wortels, schors en bladeren via distillatie of verdamping. Het is de essentie van de plant en bevat enorm veel kracht.

 

Elke olie heeft zijn eigen unieke profiel en werking. Sommige samenstellingen hebben een reinigende werking, andere zijn weer gunstig voor de huid.  Stimulerend, kalmerend, verkoelend, opmonterend, desinfecterend...

Op basis van het unieke chemische profiel van elke etherische olie, weten we dat elke olie een specifieke emotionele reactie zal stimuleren. Er zijn geen twee mensen hetzelfde. Iedereen zal eigen reacties, triggers en herinneringen hebben en anders reageren op essentiële oliën.

 

Maar hoe zit dat precies? Hoe beïnvloeden deze oliën emoties?

 

Wanneer je een etherische olie inademt, gaat het door de neus en wordt het verwerkt door het reukzenuwstelsel. Vanuit daar maakt het in een paar seconden verbinding met het limbische systeem: het gebied van de hersenen waarin o.a. de amygdala, (hypo)thalamus zitten. Het limbisch systeem is waar herinneringen en emoties worden opgeslagen en verwerkt en waar bijvoorbeeld geheugen en gedrag wordt aangestuurd. 

 

Het limbisch systeem regelt via het autonome zenuwstelsel ook de bloeddruk, ademhaling, hartslag en spijsvertering. Etherische oliën kunnen ingezet worden om deze functies te reguleren.

 

Naast het reukorgaan worden de stoffen opgenomen via de longen (longblaasjes) en in ons bloed en binnen 20 minuten door het hele lichaam verspreid tot op celniveau. Zo snel en eenvoudig beïnvloed je dus jouw hele systeem.  Zodra je ze gebruikt en je zenuwstelsel en hersenen de geur opnemen begint het genezingsproces dat je niet bewust kunt beïnvloeden.

 

Door de jaren heb ik wat onderzoek gedaan en ben ik in mijn praktijk veel met de oliën gaan werken. Ook binnen mijn gezin kom ik ze overal tegen en maak ik dankbaar gebruik van deze natuur krachtpatsers.

En door essentiële oliën met acupressuur te combineren heb je een effectieve self-care tool in handen.

 

 

Op iedere meridiaan liggen energie knooppunten die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. 

Door middel van acupressuur kun je energie in beweging brengen en hiermee op verschillende manieren het zelf herstellend vermogen van je lichaam ondersteunen.  

Hierbij worden bepaalde energiepunten op het lichaam door middel van druk met de vingers of handen behandeld. Deze acupunten liggen daar waar de zgn. meridianen, vanuit een dieper gelegen gebied aan het huidoppervlak komen en kunnen met behulp van fysieke druk gestimuleerd worden om energie vrij te maken of beter te verdelen.

 

 

 


 

* Net als bij anderen zelfzorgmiddelen, is het belangrijk de juiste richtlijnen te volgen bij de dosering. Omdat essentiële oliën zo krachtig zijn, heb je maar een kleine hoeveelheid olie nodig om het gewenste effect te bereiken. Dit geldt met name voor de olierollers.

*Essentiële oliën mogen nooit worden gebruikt in de ogen of in het oor.

*Bewaar de producten buiten bereik van je kinderen.

*Essentiële olierollers en sprays zijn geschikt voor 16 jaar en ouder. Voor kinderen < 16 jaar zijn aangepaste rollers.

* Essentiële olie is niet bedoeld om klachten te behandelen of te genezen en kan puur worden ingezet ter ondersteuning van de algemene gezondheid. 

*  Let op er zijn specifieke essentiële oliën die afgeraden worden bij zwangerschap, tijdens borstvoeding, na of bij borstkanker en bij epilepsie. neem contact met mij op bij vragen of raadpleeg www.chi.nl

* Gebruik geen citrusolie als je nog in de zon gaan. Dit kan verbranding of een huidreactie geven, zgn. fototoxiteit 

Bron: drs. Harmen Rijpkema en www.chi.nl

Heb je vragen? neem contact met me op.

 

Disclaimer

Deze website geeft geen medisch advies. De informatie, met inbegrip van maar niet beperkt tot tekst, afbeeldingen en ander materiaal op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Geen enkel materiaal op deze site is bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd advies aan je arts als je vragen hebt over een medische aandoening of behandeling en negeer nooit professioneel medisch advies of stel het zoeken daarvan nooit uit vanwege iets dat je op deze website hebt gelezen