let your qi flow with gua sha

Wat is Gua Sha?

 

Het woord Gua Sha  bestaat uit twee delen, namelijk ‘gua’, wat schrapen betekent, en ‘sha’, wat zand of zandkorrels betekent. Een guasha behandeling is dus het wegschrapen van stagnaties zoals we in de TCM zeggen. Sha staat namelijk voor vastgezette of gestagneerde qi, dat levensenergie betekent.

 

De Gua Sha-tool is een – meestal uit mineraal geslepen – steen in verschillende vormen en afkomstig uit de eeuwenoude Chinese geneeskunde.  Door met een 'schrapende' beweging over de huid te gaan, helpt de techniek afvalstoffen afvoeren via je lymfesysteem en de doorbloeding in je huid stimuleren. Ook je gezicht zit vol acupunctuurpunten en reflexzones die je met een guasha steen kunt beïnvloeden. Gua Sha wordt steeds meer toegepast op het gezicht omdat het fantastisch werkt, want:

 

  • Het voert afvalstoffen af via je lymfesysteem
  • Het zorgt voor een betere doorbloeding van je huid en stimuleert celvernieuwing
  • Het vermindert donkere kringen onder de ogen
  • Het vermindert vochtophoping
  • De huid wordt frisser en de gezichtscontouren worden strakker

Door de guasha techniek te combineren met essentiële oliën heb je een fantastische combi te pakken die je veel kan bieden. Naast de geur kan bijvoorbeeld geranium, lavendel, kamille of patchouli je huid extra verzorgen en ondersteunen. Er zijn verschillende sprays en oliën in mijn praktijk verkrijgbaar. (klik hier voor meer info)

jade guasha tool

Gua Sha massageschraper van Dongling Jade (aventurijn). Perfect afgeronde randen.

Omdat het om een handgemaakt natuurproduct gaat, kunnen de afmetingen en de kleur in sommige gevallen licht afwijken.

 

Afmeting ca.: 9 x 5 cm.

 

Prijs: € 17.95 per stuk.

 

bestellen kan hier