Je herkent vast wel het gevoel dat je iets doet waar je met heel je hart “in zit”. Je voelt je voldaan en gelukkig. De mate waarin je dit ervaart heeft een grote impact op jou, op je gezondheid. De energie van Vuur geeft jou enthousiasme en levenslust. Je laat zien wat je in huis hebt en brengt dat naar buiten. Met het Vuur in jezelf, met je passie, kun je liefhebben en enthousiast zijn. Vuur geeft uitdrukking aan jouw potentieel en transformeert dit vanuit Water (jouw essentie) in iets eigens, waar je van houdt en waardoor je kunt stralen.

Warmte, energie, licht, compassie, inspiratie, geest en bewustzijn, de Shèn en de Keizerin…. Het zijn allemaal aspecten van het Hart en de bijbehorende meridiaanparen en horen bij het Vuur Element, de tijd van de Zomer.

Vuur kan zachtjes op de waakvlam staan of oplaaien maar ook gedoofd worden. Als het Vuur te hard oplaait, brand het je op. Als het vuur gedoofd wordt, verdwijnt je enthousiasme en levenslust. Een disbalans in je Vuur element kan jou op allerlei manieren beïnvloeden.

Hoe bijvoorbeeld?

-        Je vind het moeilijk te laten zien wat je in huis hebt

-        Je wilt het liefst zoveel mogelijk doen in zo kort mogelijke tijd

-        Je hebt slaapproblemen zoals veel dromen of nachtmerries

-        Je hebt last van hartkloppingen

-        Je hebt koude handen & voeten

-        Je hebt moeite om in verbinding te blijven met je omgeving of met jezelf

Met Levenskracht in Beweging ontdek je hoe het Vuur Element leeft in jou. Vanuit lichaamsgerichte oefeningen zoals QiQong, Acupressuur, Meditatie en vanuit Aromatherapie worden jou waardevolle tools aangereikt waarmee jij zelf je natuurlijke herstelvermogen kunt activeren.

Qi Qong is een Chinese bewegingsleer die zich kenmerkt door zachte strekkingen en vloeiende bewegingen die in combinatie met het inzetten van jouw aandacht de energiebanen in jouw lichaam openen.

Het programma van het Vuur Element ziet er als volgt uit:

-        Achtergronden Chinese Vijf Elementenleer & het Vuur Element

-        Qi Qong

-        Acupressuur & Aromatherapie op de armen

-        GuaSha van gezicht en borst

-        Hart meditatie 

De activiteiten vinden plaats in een klein groepje van maximaal 8 personen op een inspirerende plek in de natuur. 

Datum: zondag 7 mei of zondag 11 juni

Tijd:  9:30 tot ± 12.30 uur

Kosten: € 59,- per persoon inclusief thee, koffie en iets kleins te eten.