Ooracupunctuur & verblijfsnaalden

 

Indien er tijdens de behandeling verblijfsnaalden in het oor zijn geplaatst, kun je hieronder terug lezen wat dat inhoudt.

 

In het oor zitten kleine, steriele acupunctuurnaalden die ongeveer een week in het oor blijven zitten. Soms vallen ze eerder uit, soms blijven ze wat langer zitten. In beide gevallen is dat prima. Wanneer de verblijfsnaalden kwijt raken is dat geen probleem. Ze kunnen niet in de gehoorgang vallen.

Het doel van deze verblijfsnaalden is om de voor jou belangrijke acupunctuurpunten meer en langdurig te kunnen stimuleren. Dit heeft een ondersteunend effect naast de behandeling met gewone acupunctuurnaalden. 

 

De verblijfsnaalden zijn afgeplakt met een huidkleurige pleister die gewoon nat mogen worden. Er kan dus gerust mee worden gedoucht, gezwommen of gesport. Let wel even op met het afdrogen van de haren en het aan- en uittrekken van kleding. 

In sommige gevallen is het zinvol dat een magneetje wordt gestimuleerd. Als dat het geval is, krijg je na de behandeling een speciaal daarvoor bestemd magneetje mee waarmee het punt gestimuleerd kan worden. Dit dient ca. 3-4 x per dag gedurende ca. 15 seconden te worden gedaan. 

 

Wat daarnaast belangrijk is om te weten:

- de verblijfsnaalden mogen in geen geval pijnlijk zijn, wel gevoelig.

- rondom het naaldje mag geen roodheid of zwelling zichtbaar zijn. 

Als dit toch het geval is, kun je de naald het beste met een pincet verwijderen. Na het verwijderen is het aan te raden het oor goed te ontsmetten met alcohol of een ander huidontsmettingsmiddel.

 

Als je twijfels of je hebt andere vragen, neem dan gerust contact met mij op.

Ooracupunctuur & verblijfsmagneten

 

Indien er tijdens de behandeling verblijfsmagneetjes in het oor zijn geplaatst, kun je hieronder terug lezen wat dat inhoudt.

 

In het oor zitten kleine magneetbolletjes die ongeveer een week in het oor blijven zitten. Soms vallen ze eerder uit, soms blijven ze wat langer zitten. In beide gevallen is dat prima. Wanneer de magneetjes kwijt raken is dat geen probleem. Ze kunnen niet in de gehoorgang vallen.

Het doel van deze magneetjes is om de voor jou belangrijke acupunctuurpunten meer en langdurig te kunnen stimuleren. Dit heeft een ondersteunend effect.

 

De magneetbolletjes zijn afgeplakt met een huidkleurige pleister die gewoon nat mogen worden. Er kan dus gerust mee worden gedoucht, gezwommen of gesport. Let wel even op met het afdrogen van de haren en het aan- en uittrekken van kleding. 

In sommige gevallen is het zinvol dat een magneetje wordt gestimuleerd door het aan te drukken. Als dat het geval is, zal dit worden aangegeven bij de behandeling. Dit dient ca. 2 á 3 keer per dag te worden gedaan. 

 

Wat daarnaast belangrijk is om te weten:

- de magneetbolletjes mogen in geen geval pijnlijk zijn, wel gevoelig.

- rondom het magneetbolletje mag geen roodheid of zwelling zichtbaar zijn. 

Als dit toch het geval is, kun je de magneetbolletjes het beste verwijderen. 

 

Als je twijfels of je hebt andere vragen, neem dan gerust contact met mij op.


AROMATHERAPIE 

Essentiële oliën zijn een geschenk uit de natuur. Als je ervoor openstaat en het vertrouwen in de helende kracht van de natuur en jouw zelfherstellend vermogen wilt terugkrijgen, is het werken met aromatherapie fantastisch.

 

BAD OF VOETENBAD

Essentiële olie in bad of in een voetenbad is bijzonder aangenaam. Het voordeel is dat bij baden er gebruik wordt gemaakt van zowel inademing als absorptie door de huid.

Gebruik altijd een zgn. emulgator omdat etherische olie blijft drijven op het water. Maak het eerst in water oplosbaar dmv een neutraal badschuim, shampoo of klei.

 

Voorzichtigheid geboden bij gebruik van dennenoliën, tijm, oregano, kruidnagel en citrusoliën. Deze kunnen prikkelend werken of zelfs brandend. Bij een huidreactie onmiddellijk uit het bad gaan, olie eraf spoelen en de huid insmeren met een vette plantaardige olie.

 

Dosering: voor een voetenbad ca. 5 druppels / voor een vol bad ca 10-15 druppels etherische olie mengen met een emulgator in een kom warm water en dan door het badwater roeren. Ook is het mogelijk een paar druppels etherische olie toe te voegen aan epsomzout of keltisch zeezout. Voor kinderen de helft van de dosering.

  

VERNEVELEN VIA DE LUCHT

Het vernevelen van etherische olie heeft veel voordelen.

De lucht wordt gezuiverd van vrije radicalen en de oliën werken in op je gemoedstoestand. Afhankelijk van de sfeer, de situatie of gelegenheid kun je daarbij op zoek gaan naar een olie die je het meest kan ondersteunen. Dat kan intuïtief maar natuurlijk ook “functioneel”, gericht op wat je wilt doen. Je kunt oliën combineren met elkaar, dat is gewoon uitproberen.

Voor het vernevelen kun je het beste een diffuser gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten, kwaliteiten, vormen.

Bij de meeste diffusers heb je voor één vullling ca. 8-12 druppels etherische olie nodig.

Bij gebruik tijdens de zwangerschap, borstvoeding en kinderen zijn er andere aanbevelingen.  Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerde plantenextracten die je altijd met zorgvuldigheid dient te gebruiken.

 

ESSENTIËLE OLIEROLLERS

 

Hoe werkt het?

De olieroller bestaat uit een dragerolie (amandelolie) met een blend van etherische oliën en breng je aan op je polsen, achterin je nek, op je slapen, voorhoofd, neusvleugels, voetzolen of borst... De olieroller kan ook worden ingezet in combinatie met acupressuur.

* Start je met een nieuwe olie? Test eerst op een klein stukje huid om te onderzoeken of een huidreactie uit blijft. * Breng de olie aan op je polsen, achterin je nek, op je slapen, op je neusvleugels, voetzolen of borst. De olie is niet geschikt om in te nemen.

 

Dosering

Net als bij anderen zelfzorgmiddelen, is het belangrijk de juiste richtlijnen te volgen bij de dosering. Omdat essentiële oliën zo krachtig zijn, heb je maar een kleine hoeveelheid olie nodig om het gewenste effect te bereiken. 

Het advies is om bij kinderen in de leeftijd tussen 10 en 16 jaar maximaal 2 x daags de roller te gebruiken. Vanaf 16 jaar en ouder is het advies om maximaal 3 x daags de roller te gebruiken. Dit zijn algemene richtlijnen.

 

Gebruik essentiële oliën nooit puur op de huid, altijd eerst in olie oplossen voor deze op de huid wordt aangebracht. Uitzondering: Lavendel en Tea Tree olie.

 

  • Essentiële oliën mogen nooit worden gebruikt in de ogen of in het oor.
  • Bewaar je olie buiten bereik van je kinderen.
  • Essentiële olierollers zijn geschikt voor 16 jaar en ouder. Voor kinderen < 16 jaar zijn aangepaste rollers. 
  • Essentiële olië is niet bedoeld om klachten te behandelen of te genezen. Essentiële olie kan puur worden ingezet ter ondersteuning van de algemene gezondheid. 
  • Gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding kan maar doe dit even in overleg.

Fototoxiteit

Gebruik geen citrusolie als je nog in de zon gaan. Dit kan verbranding of een huidreactie geven.

 

Bron: drs. Harmen Rijpkema. Heb je vragen? Mail naar info@jeenergieinbalans.nl / bel of app 06-2320 1704