klachten aan het bewegingsapparaat

Goed kunnen bewegen is essentieel voor ons als mens en een vanzelfsprekendheid, totdat dit niet meer soepel verloopt. 

Pijn in de schouder, arm, rug en nek  zijn typerend voor de moderne maatschappij. 

Er is een zeer grote variatie in klachten en symptomen in ons bewegingsapparaat die ons beperken in het dagelijks leven. Chinese massage biedt uitkomst bij de volgende klachten:

 

 • rug- & nekklachten
 • ischias
 • schouderklachten
 • tennis- en golfelleboog
 • carpaal tunnelsyndroom
 • hielspoor, achillespeesklachten
 • pijn in de voet
 • stijfheid, kramp, tintelingen

 

spijsverteringsklachten

Je spijsvertering is een cruciaal onderdeel van je leven. Fysiek staat de spijsvertering voor dat wat lichaamsvreemd is, lichaamseigen wordt gemaakt waardoor groei & herstel mogelijk is. We nemen op, we verwerken en laten los, zowel fysiek als emotioneel & mentaal.

 

Voor veel mensen echter is een regelmatige stoelgang geen vanzelfsprekendheid.  Klachten als een opgeblazen gevoel, diarree of obstipatie, winderigheid komen veel voor.  Voor iedereen is bekend dat ongezonde voeding, een hectische levensstijl, onvoldoende drinken of te weinig beweging spijsverterings-problemen kunnen veroorzaken. Maar wat als het dan toch niet lukt om van je klachten af te komen? 

Chinese massagetherapie kan jou ondersteunen.  

 

 

 

(chronische) vermoeidheid

Gewone vermoeidheid is iets wat iedereen wel kent.  Vaak weet je  wel wat de oorzaak is: slechte nachtrust, een te druk leven of teveel stress. Vermoeidheid is dan een waarschuwingsteken bij overbelasting van lichaam & geest. Na rust kan het lichaam herstellen. Wat als deze vermoeidheid niet verdwijnt na rust? 

Steeds meer mensen hebben te kampen met deze vorm van vermoeidheid. Het behoort tot de zgn. "vage klachten" en wordt vaak gebagatelliseerd.

Chronische vermoeidheid is een complex samenspel van afwijkingen op hormonaal-, psycho-emotioneel- en weerstandsniveau. 

Chinese massage werkt vitaliserend en stelt het lichaam in staat om optimaal te herstellen. 


Vrouwenklachten PMS, menstruatie en overgangsklachten

Veel vrouwen, ook jongvolwassenen,  hebben te maken met symptomen rondom de menstruatie, overgang en menopauze. Veel van deze symptomen hebben invloed op de fysieke & emotionele toestand.

Heftige en pijnlijke menstruatie, onregelmatige cyclus, krampen in de onderbuik uitstralend naar de onderrug en benen, misselijkheid, pijnlijke borsten, hoofdpijn, opgeblazen gevoel. Ook emotio-nele verstoringen, gespannen zijn, stemmingswisselingen, agressie, huilen en depressief zijn.Door de wisseling van hormoonspiegels raken vrouwen eerder uit balans. De TCM heeft van oudsher een geheel eigen visie op de behandeling van vrouwenklachten.

Chinese massagetherapie biedt een goede ondersteuning en verlichting bij klachten.

 

ad(h)d/ concentratieproblemen bij kinderen/pubers

Chinese massage is voor kinderen en jongvolwassenen met AD(H)D/ concentratiestoornissen zeer geschikt.  Het zorgt voor een vermindering van de prikkel-gevoeligheid, voor ontspanning en voor een beter functioneren van vrijwel alle systemen die voor een goede ontwikkeling van belang zijn. Dat leidt tenslotte tot meer rust en meer zelfvertrouwen. Een totaal behandel-plan bestaat uit massages, ortho-moleculaire supplementen, aanpassen voedingspatroon ondersteunende oefeningen

 

 

 

 

emotionele disbalans

In periodes van veranderingen zoals echtscheidingen, overlijden, verhuizing, puberteit, zwangerschap of overgang kan spanning in je lichaam ontstaan. De emoties die hiermee gepaard gaan hebben invloed op je spierspanning, houding, ademhaling en stofwisseling. 

Bij emotionele disbalans bieden energetische massages een mooie ondersteuning voor lichaam & geest.

 

Alle cellen in het lichaam hebben een elektromagnetisch veld en hebben een eigen trillingsfrequentie. Het lichaam bestaat niet alleen uit organen en weefsels maar ook uit een energetisch component.  Deze massage werkt rustgevend omdat het zenuwstelsel reageert op energie. De bedoeling van deze massage om de energie te voelen en weer te laten stromen. De energiekanalen in het lichaam worden geopend en geblokkeerde energie afgevoerd. Lichaam en geest zijn in evenwicht.

Enkele energetische massages zijn:

 

 • Metamorfosemassage
 • Zonnevlechtmassage
 • Polariteitsmassage
 • Chakramassage

hoofdpijn/migraine

Hoofdpijn is een klacht waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. In de meeste gevallen is er geen sprake van een ernstige ziekte. De meeste mensen accepteren hun hoofdpijn en behandelen deze zelf met pijnstillende middelen. De oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers en zit meestal ergens anders in het lichaam.

Met een holistische aanpak vanuit Chinese massagetherapie valt er vaak veel te doen aan deze klachten. Op een natuurlijke manier, zonder pillen.