Een belangrijke vraag die jij jezelf kunt stellen is: wat kan ik zelf doen?

 

 

Inmiddels is iedereen ervan overtuigd dat de grootste kans om gezond te blijven hem zit in verandering van leefstijl.

Maak voor jezelf de balans eens op: eet je gezond, beweeg je voldoende, kom je nog in de natuur? Hoe is het met je ademhaling? Gun je jezelf hersteltijd?

 

 

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is al 5000 jaar oud en wordt nog steeds wereldwijd verspreid. In de TCG draait alles om de universele levensenergie - Qi - en de dynamiek van yin & yang. Wanneer er een goede balans is tussen yin en yang stroomt de Qi vrij door de meridianen. 

 

De programma's Rebalance Your Qi zijn ontstaan om jou te inspireren met de oude Chinese wijsheid, toegepast in de huidige tijdsgeest. In de afgelopen jaren zijn er diverse programma's geweest, waarbij energie, intentie, aandacht, beweging en inspiratie het fundament is. 

 

In een klein groepje (8 personen) inspireer je elkaar: er is altijd de juiste groep die samenkomt en jij mag daarin ontvangen wat voor jou passend is, in verbinding met je lichaam, met elkaar én met de natuur. 

 

De programma's vinden plaats op een plek midden in het bos in het Landgoed Het Lankheet in Haaksbergen.

 


  • Qi Qong: Een eeuwenoude bewegingsleer met als doel om de Qi in het meridiaan netwerk vrij te kunnen laten stromen. Tijdens de sierlijke en rustige Qi Gong bewegingen, zachte (meridiaan)strekkingen wordt er gebruik gemaakt van intentie om Qi te bewegen en te verspreiden. Qi Qong is eenvoudig toe te passen en is geschikt voor IEDEREEN.  Er zijn tal van "vormen" in deze bewegingsleer. 
  •  Acupressuur & Meridiaanflow is een manier van zelfzorg die altijd kan worden toegepast en heeft een uitwerking op fysiek en emotioneel vlak. Meridianen zijn symmetrische energiebanen in het lichaam, die vanuit je kruin tot in de puntjes van je vingers en tenen lopen. Door de hele lichaam heen liggen vele meridianen die samen een complex netwerk vormen. Vergelijk het meridiaan stelsel met het rivierennetwerk. Het water stroomt vanuit de rivieren, beken, kanalen, slootjes. Energie beweegt eigenlijk op dezelfde manier en is in beweging, tenminste als het niet geblokkeerd raakt. Bij Acupressuur & MeridiaanFlow worden bepaalde energiepunten op het lichaam door middel van druk met de vingers of handen in beweging gebracht. Deze punten liggen daar waar de meridianen, vanuit een dieper gelegen gebied aan het huidoppervlak komen en kunnen met behulp van fysieke druk gestimuleerd worden om energie vrij te maken of beter te verdelen.  
  • Aromatherapie:  Een gouden combi is door Aromatherapie met Acupressuur & Meridiaanflow samen te voegen. . Aromatherapie is ontzettend krachtig. Door de jaren heen ben ik in mijn praktijk én prive leven gaan werken met essentiële oliën en ik heb gezien hoe gezondheid, motivatie, emoties en stemming beïnvloed kan worden. 
  • Geleide Meditaties & Visualisaties:  alles wat je denkt trek je aan. Het wordt direct door jouw systeem als "waar " aangenomen. Je trekt aan waar je je op richt. Door regelmatig en heel bewust de juiste gedachten uit te zenden, kun je heel veel situaties, gewoontes positief veranderen. Tijdens de programma's neem ik jou mee op reis in je lichaam. 

Lijkt het je leuk een training te doen met een privé groepje? Dat kan! Neem dan even contact met me op.