Essentiële oliekracht uit de natuur

Alle planten op aarde hebben een geur, van zachte tot sterke geuren. Geur is fascinerend. Geuren van planten zijn uniek en geven de plant haar levenskracht, de Qi. Geuren zijn nodig om te kunnen communiceren met de omgeving: aantrekken, afschrikken, beschermen, vernietigen. Ook wij communiceren met geuren, bewust of onbewust. Zweetvoeten schrikken af, bepaalde geuren trekken aan of geven een gevoel van veiligheid. Ook roepen geuren een gevoel of emotie bij ons op. Een herinneringen bij een bepaalde geur kennen we allemaal: de geur van het huis van je grootouders, pas gemaaid gras of de bepaalde geuren uit je kindertijd. Ons lange termijn geheugen met betrekking tot geur is sterk ontwikkeld en wekt positieve of negatieve associaties op.

Naast deze emotionele aspecten van geur en essentiële olie is er ook een fysiek en farmacologisch aspect van essentiële olie: oliën hebben bepaalde eigenschappen en werkingen op het lichaam. Essentiële oliekracht uit de natuur..... 

 

Met de essentiële oliën creëer je je eigen rituelen die jou helpen om rust te brengen, meer energie of focus te krijgen of wat voor jou van belang is. De mogelijkheden zijn oneindig! Iedereen kent wel momenten van spanning, vermoeidheid, verdriet, onrust of heeft "kwaaltjes". 

  

De olieroller bestaat uit een draagolie van 100% pure amandelolie met daaraan toegevoegd de zuivere etherische oliën. De olie kan heel eenvoudig met de roller worden aangebracht op de kruin van het hoofd, het voorhoofd, in de nek, op de slapen, achter de oren, op het gezicht, op de voeten, de pols of de borst. Zacht wrijven en diep inademen en de geur bereikt in no time jouw systeem! 

 

Met de handige roller heb jij en je gezin jouw persoonlijke geurenaroma altijd bij de hand. In je handtas, op de badkamer of in de rugzak naar school. Rollers zijn ook geschikt voor kinderen dan wel in een aangepaste compositie. Laat het me weten, ik vertel je er graag meer over! 

 

Er zijn verschillende rollers zijn verkrijgbaar, klik hier voor het assortiment. Kun je niet vinden wat je zoekt? Graag maak ik jouw persoonlijke roller voor je klaar. 

hoe werkt het?

Via inhalatie bereikt de geur in 22 seconden ons brein, ons zgn. limbische systeem, waar onze emoties worden verwerkt. Via de huid worden de stoffen opgenomen en binnen 2 minuten bereikt het onze bloedsomloop. De vluchtige moleculen worden via de longblaasjes opgenomen in ons bloed en binnen 20 minuten door het hele lichaam verspreid tot op celniveau. Zo snel en eenvoudig beïnvloed je dus jouw hele systeem. Inademing van de aroma's is een van de krachtigste methodes om emoties te beïnvloeden. Essentiële oliën zijn dus multifunctionele "krachtpatsers"  werken door op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

 

De olie kan (verdund met een draagolie) worden aangebracht op de kruin van het hoofd, de slapen, achter de oren, op het gezicht, op de voeten en vele andere locaties


waar moet je op letten?

* Start je met een nieuwe olie? Test eerst op een klein stukje huid om te onderzoeken of een huidreactie uit blijft.      * Breng de olie aan op je polsen, achterin je nek, op je slapen, op je neusvleugels, op je voorhoofd, voetzolen of borst. De olie is niet geschikt om in te nemen.

 

Dosering

Net als bij anderen zelfzorgmiddelen, is het belangrijk de juiste richtlijnen te volgen bij de dosering. Omdat essentiële oliën zo krachtig zijn, heb je maar een kleine hoeveelheid olie nodig om het gewenste effect te bereiken. 

Het advies is om bij kinderen in de leeftijd tussen 10 en 16 jaar maximaal 2 x daags de roller te gebruiken. Vanaf 16 jaar en ouder is het advies om maximaal 3 x daags de roller te gebruiken. Dit zijn algemene richtlijnen.

 

* Essentiële oliën mogen nooit worden gebruikt in de ogen of in het oor.

* Bewaar je olie buiten bereik van je kinderen.

* Essentiële olierollers zijn geschikt voor 16 jaar en ouder. Voor kinderen < 16 jaar zijn aangepaste rollers. 

 * Essentiële olië is niet bedoeld om klachten te behandelen of te genezen. Essentiële olie kan puur worden ingezet ter ondersteuning van de algemene gezondheid. 

* Vermijd gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

 

Fototoxiteit

* Gebruik geen citrusolie als je nog in de zon gaan. Dit kan verbranding of een huidreactie geven, zgn. fototoxiteit:

Bij de aankoop van de oliën krijg je altijd een uitgebreide beschrijving over de toepassing en werking van de oliën

Fototoxiteit is een reactie die veroorzaakt wordt wanneer bepaalde etherische oliën op de huid worden blootgesteld aan UV-licht – van de zon of van een zonnebank. Dit herken je aan blaarvorming, verandering in de kleur van de huid, oedeemvorming (zwelling). 

Je kunt gebruik maken van fototoxische etherische oliën op je huid zolang je ervoor zorgt dat je er minstens 12 uur niet mee in de zon komt nadat je het hebt opgebracht.

 

Vragen? laat het me gerust weten. Mail naar info@jeenergieinbalans.nl of bel/app 06-23201704