qi uit de natuur in één druppel

Als therapeut, maar ook in mijn privé leven ben ik gepassioneerd geraakt door de wonderbaarlijke wereld van essentiële oliën. Essentiële oliën bieden een natuurlijke ondersteuning bij het in balans brengen van emoties en het bevorderen van je gezondheid.

 

Essentiële oliën zijn een geschenk uit de natuur en mogelijk de effectiefste vorm van genezing op plantaardige basis. De meeste geneesmiddelen die we tegenwoordig gebruiken zijn gebaseerd op de oorspronkelijke kennis over planten. De wetenschap heeft zich laten inspireren door de etherische stoffen in een plant en heeft deze synthetisch nagebootst.  

Natuurlijke, essentiële oliën, hebben een zacht en natuurlijk effect op het lichaam. Jouw lichaam begrijpt de communicatie met de bestanddelen en weet precies wat het met plantenstoffen moet doen. 

 


Alle planten op aarde hebben een geur, van zachte tot sterke geuren. Geuren van planten zijn uniek en geven de plant haar levenskracht, de Qi

 

Hoe werken essentiële oliën?

Via inhalatie bereikt de geur in 22 seconden ons brein, ons zgn. limbische systeem, waar onze emoties worden verwerkt. Via de huid worden de stoffen opgenomen en binnen 2 minuten bereikt het onze bloedsomloop. De vluchtige moleculen worden via de longblaasjes opgenomen in ons bloed en binnen 20 minuten door het hele lichaam verspreid tot op celniveau. Zo snel en eenvoudig beïnvloed je dus jouw hele systeem. Je hoeft niet eens in de werkzaamheid van de oliën te geloven. Zodra je ze gebruikt en je zenuwstelsel en hersenen de geur opnemen begint het genezingsproces dat je niet bewust kunt beïnvloeden.

 

Onze fysieke gezondheid wordt sterk beïnvloed & gereguleerd door onze mentale kracht. Of het nu gaat om diepgewortelde overtuigingen, patronen, gedachten die je je in de loop van je leven hebt aangemeten, je beïnvloedt je gezondheid ermee. Waarschijnlijk ben je je er wel van bewust dat je door emotionele verwikkelingen en banden met andere mensen energie verliest. Energie en uiteindelijk ook je levenskracht, volgt je bewuste of onbewuste gedachten. Energie volgt aandacht. En waartegen je weerstand biedt blijft bestaan. 

Kies je ervoor om je aandacht te richten op woede, frustratie of richt je je aandacht op liefde, kracht en harmonie? Essentiële oliën kunnen hierbij behulpzaam zijn.

 

 

In mijn praktijk bied ik etherische olierollers & sprays aan die op verschillende thema's en emoties ondersteunen. Olie om te ontspannen, te stimuleren, te kalmeren, voor meer focus. De olie kan (verdund met een draagolie) worden aangebracht op de kruin van het hoofd, de slapen, achter de oren, op het gezicht of op de voeten. In combinatie met het masseren van bepaalde punten op het lichaam, zgn. "acupressuur" hebben ze een sterk helend vermogen.

 

Graag adviseer ik je over de mogelijkheden.