je balans vinden begint hier

Chinese massagetherapie is een natuurlijke behandelwijze om jou sterker en gezonder te maken. Jouw levensenergie, de Qi, komt weer in beweging. Zo kan pijn bestreden worden, blokkades worden opgeheven en kan je vitaliteit herstellen. Je kunt kiezen voor behandelingen bij klachten, maar ook zonder klachten ben je van harte welkom.

Ik werk vanuit de fundamenten van de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij de mens in zijn totaliteit wordt bekeken, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.  Een behandeling is maatwerk waarbij ik gebruik maak van verschillende behandeltechnieken: Voetreflexologie, TuiNa, Ooracupunctuur, Moxa, Cupping, Guasha en essentiële oliën. Deze behandelvormen werken ondersteunend op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Voor meer verdieping en inzicht in jezelf werk ik ook op spiritueel & energetisch niveau. Wil je stappen maken in je persoonlijke ontwikkeling en meer inzicht in jezelf krijgen? Dan kun je kiezen voor energetisch werk & spiritualiteit of een persoonlijke analyse laten maken vanuit de Nine Star Ki.  Lees hier meer over energetisch werk en Nine Star Ki.

Behandelingen bieden verlichting bij tal van klachten, zowel acute als chronische pijnklachten.  

  • Spierspanningsklachten 
  • Rugpijn, stijve nek, schouderklachten
  • Hoofdpijn (migraine)
  • Menstruatieklachten
  • Slaapproblemen 
  • Burn-out & vermoeidheidsklachten
  • Spijsverteringsklachten

behandelingen bij klachten

Een intake is bedoeld om je klacht of thema in beeld te brengen. Dit beeld vorm ik aan de hand van een aantal vragen, (voet)diagnostiek en ik bekijk je tong. Een intakegesprek is belangrijk om tot een goed resultaat te komen, waar jij en ik tevreden over kunnen zijn. Afhankelijk van de aard van de klachten zijn vaak een aantal behandelingen nodig voor een blijvend resultaat. Ik zal je adviseren over de aanbevolen frequentie, maar je bent natuurlijk altijd zelf degene die bepaalt hoe vaak je langskomt voor een behandeling. De duur van een intake is 75 minuten. 

voetreflexplus

In de voeten zitten reflexpunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel en alle organen, gewrichten, klieren en spieren. De voet weerspiegelt de conditie van het lichaam en ook van de emotionele gesteldheid. Het werkt als een kompas voor het lichaam. 

Door gedoseerde druk uit te oefenen via massagetechnieken op de reflexpunten wordt het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexologie helpt om het lichaam te ontgiften en ondersteunt daarom de bescherming van het immuunsysteem. De voeten zijn de contactgebieden van het hele lichaam en kunnen grote veranderingen teweegbrengen in pijnervaring, de zenuw- en bloedtoevoer verbeteren en het evenwicht in het lichaam herstellen.

 

 

tuina

TuiNa is een Chinese lichaamsmassage met als doel de energie, de Qi, in beweging te zetten. TuiNa maakt gebruik van technieken als kneden, drukken, draaien, kloppen met vingers/handpalm/vuist/elleboog. In China wordt gezegd: "When Qi moves, blood follows".  Vitale levensenergie & zuurstofrijk bloed kan zo stromen waar het heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat, bindweefsels en organen.


ooracupunctuur

De oorschelp van een mens is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen, vergelijkbaar met reflexzones op de voeten. 

Ooracupuntuur is zeer effectief bij een breed scala aan klachten en wordt ingezet: 

 

- aanvullend tijdens een TuiNa of Voetreflex behandeling om te ondersteunen bij pijn, stress, klachten in het bewegingsapparaat, maag en darmklachten, of hoofdpijn. Soms kan het nodig zijn om een verblijfsnaald of pleister aan te brengen als extra ondersteuning van een specifieke zone.

- als op zich staande behandeling ter ondersteuning bij  het stoppen met roken of hooikoorts/allergie klachten. Hierbij worden zgn. verblijfsnaalden in het oor aangebracht.

 

Bij kinderen of volwassenen die acupunctuurnaalden niet prettig vinden, wordt gebruik gemaakt van kleine pleisters met kleine bolletjes die op een specifieke zone drukken. Meer informatie daarover:

moxa

Moxa bestaat uit gedroogd bijvoetkruid, een plant uit de natuur. Het wordt in losse vorm gebruikt of geperst in de vorm van een sigaar. De moxa wordt aangestoken en boven acupunctuurpunten of meridianen gehouden. 

Moxa heeft een diep verwarmend  effect en wordt naast Chinese massage toegepast om Qi (energie) in de meridianen te versterken, te activeren, te bewegen en te verwarmen. Het verwijdert externe pathogene factoren (ziekmakers) en voedt het bloed. Het wordt o.a. ingezet bij koude aandoeningen & stagnaties.


cupping

Cupping is een techniek waarbij cups vacuüm worden gezogen op de huid met behulp van een pomp. Het wordt gebruikt om bloed te bewegen en wordt o.a. ingezet bij stagnaties (pijn) aan spieren (spierknopen), arm-, nek- en schouderpijn en pijn aan de onder- en bovenrug, maar ook bij verkoudheid en griep.

Op plekken waar de stagnatie groot is verschijnt een verkleuring. De kleur van de plek en de periode waarna deze verdwijnt geeft de mate van de stagnatie aan. Dit kan zijn van licht rood tot diep paars en de plek kan binnen enkele uren verdwenen zijn of nog verschillende dagen zichtbaar blijven. Na cupping is het noodzakelijk om de behandelde plek goed af te dekken en tocht /kou te vermijden. Ook wordt afgeraden het lichaam aan zonlicht bloot te stellen.puur ontspanning


Heb je geen klachten maar wil je gewoon even ontsnappen aan alle hectiek van de dag? Een moment voor jezelf waarin je even helemaal niks hoeft? Ook dan ben je van harte welkom. Een Chinese massage heeft zowel lichamelijk als geestelijk een sterk ontspannend effect, tot diep in je lichaam. Je zult merken dat je lichaam op een positieve manier beïnvloed wordt, je slaapt beter en je krijgt meer energie, je lichaam herstelt zichzelf. Zo werkt het preventief en is het een goede aanvulling voor iedereen die zijn lichaam gezond wil houden.