In mijn praktijk werk ik vanuit de fundamenten van de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij de mens in zijn totaliteit wordt bekeken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.  

Deze natuurlijke behandelwijze is erop gericht om jou bewuster te maken van jezelf omdat blokkades en spanningen naar de oppervlakte komen. 

 

Ieder mens heeft emotionele zwakheden of klachten en is zich daarvan bewust in meer of mindere mate... In het dagelijkse leven schenken we nauwelijks aandacht aan wat er in ons lichaam en psyche tot uitdrukking komt.  Het negeren of onderdrukken van emoties en gebeurtenissen zet spanningen vast in je lichaam.  

Maar je lichaam beschikt over een volledige herinnering aan alle dingen die je hebt meegemaakt, het heeft een eigen geheugen en intellect. Het herinnert zich veel meer dan je hoofd weet!  Via lichamelijke en geestelijke signalen schudt het je wakker en vraagt het om aandacht.

 

Wanneer je constant overbelast bent en niet aan deze lichamelijke en geestelijke signalen toekomt, gaat je gezondheid rap achteruit. Je kunt ervoor kiezen om te leven of te overleven. Door je gezondheid van binnenuit te verbeteren is je leven niet iets wat je overkomt maar leef jij het leven dat jíj wilt leven.

In mijn praktijk werk ik met verschillende methodes om het zelfhelend vermogen te herstellen, zoals voetreflexologie, TuiNa en ooracupunctuur. Je ben van harte welkom voor een losse sessie maar ook voor therapeutische trajecten.


therapeutisch traject

Misschien loop je al een tijdje rond met klachten en ben je op zoek naar een andere kijk op je klachten dan vanuit de reguliere geneeskunde.

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt naar de oorzaak van een probleem gekeken. Op deze manier pak je je gezondheid op een natuurlijke manier bij de bron aan: geen symptoombestrijding. 

hoe ziet een traject eruit?

 • we starten met een intake van 1 uur waarin we jouw situatie & hulpvraag in beeld brengen. Voorafgaand aan de intake ontvang je een vragenlijst per e-mail.
 • verder hebben we minimaal 3 behandelingen van 1 uur die geheel afgestemd zijn op jou.
 • je gaat naar huis met ondersteunende adviezen en oefeningen om zelf te gaan toepassen waarmee je jouw gezondheid ondersteunt.
 • tijdens de behandelingen zet ik verschillende behandelmethoden in, zoals Voetreflexologie, TuiNa, Ooracupunctuur, Moxa, Cupping, Guasha, etherische oliën.
 • investering in jezelf: 4 therapeutische consulten á € 80 (vergoedingen via zorgverzekering check hier)

Afhankelijk van de aard van de klachten zijn vaak een aantal behandelingen nodig voor een blijvend resultaat. We starten met 4 consulten waarna we samen afstemmen wat de resultaten zijn. Ik zal je adviseren over de aanbevolen frequentie, maar je bent natuurlijk altijd zelf degene die bepaalt wat je wilt.

vitaliserende massage

Heb je geen klachten maar wil je gewoon even ontsnappen aan alle hectiek van de dag? Een moment voor jezelf waarin je even helemaal niks hoeft? Ervaar dan de kracht van een behandeling die jouw levensenergie weer in beweging zet. Een vitaliserende massage heeft zowel lichamelijk als geestelijk een sterk ontspannend effect, tot diep in je lichaam.

Je zult merken dat je lichaam op een positieve manier beïnvloed wordt, je slaapt beter en je krijgt meer energie. Zo werkt het preventief en is het een goede aanvulling voor iedereen die zijn lichaam gezond wil houden.

hoe ziet een behandeling eruit?

 • VoetreflexPlus massage van voeten en onderbenen, en/of TuiNa massage van hoofd, nek, schouders en rug.
 • tijdens de massage wordt gebruikt gemaakt van etherische oliën
 • tijdsduur: 45 minuten
 • consult € 62,50 (vergoeding via zorgverzekering check hier)

ondersteuning bij kanker

Als OncoReflex therapeut ben ik aangesloten bij het Integraal Kanker Centrum Nederland (IKNL).

OncoReflex kan ondersteuning bieden voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties om de bijwerkingen te verminderen. Denk hierbij aan lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsklachten, misselijkheid, diarree maar ook neuropathie. Ook psychische klachten, zoals angsten, onrust en slapeloosheid kunnen verminderen door middel van een massage.  OncoReflex bied extra comfort aan de kwaliteit van het leven.

 

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, kom je terecht in een rollercoaster van emoties. Fysiek en emotioneel heeft dit een enorme impact.

Als de reguliere behandelingen starten, krijg je te maken met allerlei bijwerkingen. Maar ook daarna, als alle behandelingen afgelopen zijn en je gezond bent verklaard is er van emotionele stabiliteit vaak geen sprake. Alles wat er de afgelopen periode is gebeurd moet nog verwerkt worden. Bovendien bekijk je de toekomst met heel andere ogen.

Een op maat gemaakt behandeltraject kan zich richten op:

 

 • fysiek herstel. Denk daarbij aan het opbouwen van het immuunsysteem, de spijsvertering, ontgiften en het opbouwen van het energielevel
 • emotionele stabiliteit
 • spiritueel niveau & zingeving
 • ondersteunende adviezen 

achtergrond informatie


voetreflexplus

In de voeten zitten reflexpunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel en alle organen, gewrichten, klieren en spieren. De voet weerspiegelt de conditie van het lichaam en ook van de emotionele gesteldheid. Het werkt als een kompas voor het lichaam. 

 

Door gedoseerde druk uit te oefenen via massagetechnieken op de reflexpunten wordt het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexologie helpt om het lichaam te ontgiften en ondersteunt daarom de bescherming van het immuunsysteem. De voeten zijn de contactgebieden van het hele lichaam en kunnen grote veranderingen teweegbrengen in pijnervaring, de zenuw- en bloedtoevoer verbeteren en het evenwicht in het lichaam herstellen. 

tuina

TuiNa is een Chinese lichaamsmassage met als doel de energie, de Qi, in beweging te zetten. TuiNa maakt gebruik van technieken als kneden, drukken, draaien, kloppen met vingers/handpalm/vuist/elleboog. In China wordt gezegd: "When Qi moves, blood follows".  Vitale levensenergie & zuurstofrijk bloed kan zo stromen waar het heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat, bindweefsels en organen.


ooracupunctuur

De oorschelp van een mens is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen, vergelijkbaar met reflexzones op de voeten. 

Ooracupuntuur is zeer effectief bij een breed scala aan klachten en wordt ingezet: 

 

- aanvullend tijdens een TuiNa of Voetreflex behandeling om te ondersteunen bij pijn, stress, klachten in het bewegingsapparaat, maag en darmklachten, of hoofdpijn. Soms kan het nodig zijn om een verblijfsnaald of pleister aan te brengen als extra ondersteuning van een specifieke zone.

Bij kinderen of volwassenen die acupunctuurnaalden niet prettig vinden, wordt gebruik gemaakt van kleine pleisters met kleine bolletjes die op een specifieke zone drukken. Meer informatie daarover: