Trauma release breath

Breathwork oftewel Ademwerk is een verzamelnaam voor verschillende ademhalingstechnieken. Veel mensen denken dat het bij ademwerk gaat om op de juiste manier te leren ademhalen door middel van ademhalingsoefeningen. Dat is natuurlijk ook zo, maar er is zoveel meer op het gebied van ademwerk. 

Trauma Release Breathwork is een krachtige methode om los te laten, inzichten te krijgen, te ontwaken en om te ontdekken wie je in essentie bent.

leer de kracht van ademhaling kennen

Je adem is de dirigent van je lichaam. Niets is zo belangrijk voor onze energievoorziening als de ademhaling. 

Een ongezond ademhalingspatroon kan ontstaan door traumatische, emotionele of fysieke ervaringen: ervaringen die zelfs terug kunnen gaan tot het moment van je geboorte of zelfs daarvoor. Het lichaam heeft het vermogen om die ervaringen die pijnlijk zijn te verdringen en op te slaan in het verschillende gebieden van het lichaam. Spieren vangen alle emotionele spanningen op. Zo is ons lichaam een opslagplaats geworden voor alle pijn en ervaringen die er nooit hebben mogen zijn. Vanuit het pijnlichaam ontwikkelen zich gedragspatronen, overtuigingen, blokkades en zelfs disfunctioneren van lichaam & geest.

Aan pijn kunnen we uiteindelijk niet ontsnappen. Hoe meer we ervan weglopen, als het geen ruimte krijgt zal het tevoorschijn komen in allerlei klachten: vermoeidheid, hyperventilatie, hoofdpijn, gevoelige darmen, angsten en onzekerheden, burn-out verschijnselen, relatieproblemen, depressies, verslavingen en andere ziektes. 

pantsers doorbreken

Ieder mens heeft pantsers opgebouwd om zichzelf te beschermen en om zoveel mogelijk pijn te vermijden.  Wanneer er geen uitlaatklep voorhanden is zorgen deze oplopende spanningen voor verkramping van spieren in verschillende segmenten van het lichaam. 

Breathwork is een ademtherapie waarmee geblokkeerde gevoelens en verdrongen emoties vrijgemaakt kunnen worden. Het resultaat is dat je je weer levendig voelt. Je krijgt weer ruimte om nieuwe ervaringen toe te laten.

stel jezelf eens voor dat je:

  • geblokkeerde emoties kunt vrijmaken
  • opgebouwde spanningen kunt ontladen
  • je bloedcirculatie verbetert
  • de zuurstoftoevoer door je hele lichaam toeneemt
  • je concentratie verbetert
  • beter slaapt
  • je zenuwstelsel kalmeert
  • de gezondheid van alle organen verbetert
  • de zuur-base balans verbetert
  • de bloeddruk reguleert      

Kortom.... DE LEVENSKRACHT WEER DOOR JE LIJF VOELT STROMEN....

Lees hier over het aanbod Trauma Release Breathwork