Een vitaliserende massage werkt zowel preventief als herstellend. 

Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen. Er zijn veel mogelijkheden voor een vitaliserende massage, waarbij het uitgangspunt Voetreflexologie en TuiNa is. (TuiNa spreek uit als twiena) 

 

 

In de voeten zitten reflexpunten, Voetreflexologie, die verbonden zijn met het zenuwstelsel en alle organen, gewrichten, klieren en spieren. Door gedoseerde druk uit te oefenen via massagetechnieken op de reflexpunten wordt het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. De voeten zijn de contactgebieden van het hele lichaam en kunnen grote veranderingen teweegbrengen in pijnervaring, de zenuw- en bloedtoevoer verbeteren en het evenwicht in het lichaam herstellen. Ik werk volgens de VoetreflexPlus methode waarbij Chinese en Westerse voetreflexmassage technieken worden gecombineerd. Bij de Westerse voetreflextherapie wordt gebruik gemaakt van drukpunten op de voeten via een speciale duimtechniek. Binnen de Chinese voetreflextherapie worden daarnaast ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. De combinatie van beide systemen biedt veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling

 

TuiNa is een krachtige en effectieve lichaamsmassage volgens eeuwenoude Chinese technieken waarbij veel blokkades binnen een korte behandeling opgelost kunnen worden. Een behandeling heeft as doel de energie, de Qi, in beweging te zetten. Tuina massages stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht, zodat blokkades worden opgeheven. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. In China wordt gezegd: "When Qi moves, blood follows".  Vitale levensenergie & zuurstofrijk bloed kan zo stromen waar het heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat, bindweefsels en organen.  

Ik bied verschillende soorten massages: