PERSOONLIJK MAATWERK TRAJECT

We starten met een uitgebreide intake waarin we jouw verhaal helemaal in kaart brengen. Ik maak voor jou een behandelplan op maat dat is afgestemd op jouw unieke systeem en hulpvraag.  

Met dit traject kijken we naar de oorzaak van een probleem en speel je zelf ook een rol in het in balans brengen van je energie. 

 

In een maatwerk traject is alles mogelijk. Voorop staat dat wat JIJ wilt.

Door middel van VoetreflexTherapie, TuiNa (chinese lichaamsmassage), Ooracupunctuur help ik je blokkades die klachten geven te laten verdwijnen.  Als deze blokkades zijn verdwenen zal je systeem weer in balans raken en kan jouw levensenergie weer stromen. We werken met aanvullende tools om jouw energiehuishouding te optimaliseren, zoals cupping of moxa en essentiële oliën.

Daarnaast leefstijladviezen en reik ik jou tools aan waarmee jij zelf actief aan de slag zodat jouw energie blijvend zal veranderen.

Ik begeleid je verder in leefstijladviezen en leer je technieken om zelf thuis toe te passen, zodat jij bij jou passende tools vind om meer in verbinding met jezelf te blijven.

Een traject kan kort zijn, soms kunnen 2-3 behandelingen voldoende zijn om de beweging te brengen die jij nodig hebt. Het kan ook zijn dat er meer nodig is. Iedereen is uniek met zijn eigen verhaal. 

Jij hebt daarin de regie, ik loop met je mee.

 

Na een traject kan er overgeschakeld worden op een onderhoud. Samen bekijken we wat jou past. 

 

SPECIALISATIES

ONCOREFLEX - ONDERSTEUNING BIJ KANKER

Voor de meeste mensen zorgt de diagnose kanker voor grote angst, paniek, shock, hopeloosheid en het gevoel van isolatie. Je komt in een rollercoaster van emoties terecht en moet ondertussen allerlei beslissingen nemen over de te volgen behandelingen. 

Als reguliere behandelingen starten krijg je te maken met allerlei bijwerkingen die een enorme impact hebben op het fysieke & emotionele gestel. Maar ook na het behandeltraject als je gezond bent verklaard, kun je in een diep gat vallen. Alles wat er de afgelopen weken, maanden, jaren is gebeurd moet nog verwerkt worden. En ook de toekomst wordt nu met andere ogen bekeken.

 

Als OncoReflex Therapeut ben ik (HBO) geschoold in Medische Kennis, Psychosociale Basiskennis en Traditionele Chinese Geneeskunde. Vanuit Reflexologie, Lichaamsmassage & Acupunctuur begeleid ik mensen met kanker tijdens reguliere behandelingen (zoals Chemo) en daarna. Therapie is niet bedoeld om de kanker te behandelen maar wel om jou tijdens het proces dat je doormaakt effectief te ondersteunen in bijvoorbeeld:

 

- Het herwinnen van beweeglijkheid en comfort bij Neuropathie

- Kwaliteit van leven te verhogen met pijnbestrijding via acupunctuur & reflexologie

- Het verminderen van de bijwerkingen 

- Het opbouwen van het immuunsysteem, het ontgiften en opbouwen van het energieniveau

- Emotionele stabiliteit

- Spiritueel niveau & zingeving

 

Als therapeut ben ik aangesloten bij het Integraal Kanker Centrum Nederland (IKNL). Therapeutische behandelingen worden vaak (gedeeltelijk) vergoed bij veel zorgverzekeringen vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk dit van te voren goed, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

ENERGIEBALANS

Steeds meer mensen belanden in een burn-out of in iets wat daar op lijkt. We presteren en consumeren ons kapot. De balans tussen rust (yin) en actie (yang) is meer en meer verstoord geraakt. Veel diepe oorzaken van ziekte liggen in een verstoring van de fundamentele yin en yang. 

Hoe zit het met jouw balans? 

VROUWENKLACHTEN

Jouw menstruatiecyclus is een weerspiegeling van je energiebalans. Als de energiebalans goed is, dan heeft jouw cyclus een juist ritme en verloopt de menstruatie zonder klachten. In onze maatschappij wordt het als normaal beschouwd dat ‘wij vrouwen’ menstruatieklachten hebben. Ook zie je vaak dat jonge vrouwen anticonceptie wordt voorgeschreven bij menstruatieklachten. Het kan ook anders.

De Chinese Geneeskunde biedt veel mogelijkheden bij klachten rondom de menstruatie.

CHRONISCHE PIJNKLACHTEN

Pijn is een complex probleem. Heel veel mensen worstelen met pijn. Maar wat als de pijn chronisch wordt en maar blijft aanhouden? Er zijn veel visies op de oorzaak van pijn en het aanhouden ervan. 

Migraine, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten of gewrichtsproblemen zoals frozen shoulder, reuma en artrose kunnen je leven behoorlijk in beslag nemen. 

Ik geloof in samenwerking vanuit verschillende disciplines. Verruim je mogelijkheden tot heling, groei en ontwikkeling en onderzoek wat werkt voor jou.


SPIJSVERTERINGSKLACHTEN

Spijsverteringsklachten kunnen heel divers zijn. Diarree en obstipatie zijn de meest bekende. Het is echter veel breder. Symptomen als zure oprispingen, maagpijn, overgeven, misselijkheid, darmrommelingen, flatulentie, pijn in de buik, opgeblazen gevoel zijn allemaal signalen van een disbalans. Hoe is jouw vertering ? En hoe gaat jouw emotionele vertering?  

 

 

hoe kan ik jou het  beste helpen? neem gerust contact met me op!