VoetreflexPlus

In de voeten zitten reflexpunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel en alle organen, gewrichten, klieren en spieren. De voet weerspiegelt de conditie van het lichaam en ook van de emotionele gesteldheid. Het werkt als een kompas voor het lichaam. 

 

Door gedoseerde druk uit te oefenen via massagetechnieken op de reflexpunten wordt het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexologie helpt om het lichaam te ontgiften en ondersteunt daarom de bescherming van het immuunsysteem. De voeten zijn de contactgebieden van het hele lichaam en kunnen grote veranderingen teweegbrengen in pijnervaring, de zenuw- en bloedtoevoer verbeteren en het evenwicht in het lichaam herstellen. 

TuiNa

TuiNa is een Chinese lichaamsmassage met als doel de energie, de Qi, in beweging te zetten. TuiNa maakt gebruik van technieken als kneden, drukken, draaien, kloppen met vingers/handpalm/vuist/elleboogIn China wordt gezegd: "When Qi moves, blood follows".  Vitale levensenergie & zuurstofrijk bloed kan zo stromen waar het heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat, bindweefsels en organen.

Ooracupunctuur

De oorschelp van een mens is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen, vergelijkbaar met reflexzones op de voeten. 

Ooracupuntuur is zeer effectief bij een breed scala aan klachten en wordt ingezet aanvullend tijdens een behandeling om te ondersteunen. Soms kan het nodig zijn om een verblijfsnaald of pleister aan te brengen als extra ondersteuning van een specifieke zone.

Bij kinderen of volwassenen die acupunctuurnaalden niet prettig vinden, wordt gebruik gemaakt van kleine pleisters met kleine bolletjes die op een specifieke zone drukken. 


aromatherapie

Tijdens de behandeling maak ik veelal gebruik van etherische oliën en maak ik voor cliënten olierollers, die ondersteunend werken op verschillende thema's.

Via inhalatie bereikt de geur van etherische olie in 20 seconden ons brein, ons zgn. limbische systeem, waar onze emoties worden verwerkt. Via de huid worden de stoffen opgenomen en binnen 2 minuten bereikt het onze bloedsomloop. Inademing van de aroma's is een van de krachtigste methodes om emoties te beïnvloeden. Essentiële oliën zijn dus multifunctionele "krachtpatsers"  werken door op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

moxa

Moxa bestaat uit gedroogd bijvoetkruid, een plant uit de natuur. Het wordt in losse vorm gebruikt of geperst in de vorm van een sigaar. De moxa wordt aangestoken en boven acupunctuurpunten of meridianen gehouden. 

Moxa heeft een diep verwarmend  effect en wordt naast Chinese massage toegepast om Qi (energie) in de meridianen te versterken, te activeren, te bewegen en te verwarmen. Het verwijdert externe pathogene factoren (ziekmakers) en voedt het bloed. Het wordt o.a. ingezet bij koude aandoeningen & stagnaties.

cupping

Cupping is een techniek waarbij cups vacuüm worden gezogen op de huid met behulp van een pomp. Het wordt gebruikt om bloed te bewegen en wordt o.a. ingezet bij stagnaties (pijn) aan spieren (spierknopen), arm-, nek- en schouderpijn en pijn aan de onder- en bovenrug, maar ook bij verkoudheid en griep.

Op plekken waar de stagnatie groot is verschijnt een verkleuring. De kleur van de plek en de periode waarna deze verdwijnt geeft de mate van de stagnatie aan. Dit kan zijn van licht rood tot diep paars en de plek kan binnen enkele uren verdwenen zijn of nog verschillende dagen zichtbaar blijven. Na cupping is het noodzakelijk om de behandelde plek goed af te dekken en tocht /kou te vermijden. Ook wordt afgeraden het lichaam aan zonlicht bloot te stellen.


TENSION & TRAUMA RELEASE BREATHWORK 

Tension & Trauma Release Breathwork is een serie van oefeningen die het lichaam ondersteunt bij het loslaten van dieper gelegen stress en trauma in de spieren zenuwen. Dat kan opgebouwde spanning en stress zijn van hele gewone dagelijkse gebeurtenissen of van moeilijke omstandigheden zoals plotselinge of langdurige stressvolle situaties of traumatische levensgebeurtenissen. Op een veilige manier ontstaat een natuurlijk reflexmechanisme van trillen dat voor een diepe ontspanning zorgt en dat het zenuwstelsel kalmeert. 

De methode is ontwikkeld door Dr David Berceli, PhD. De spiertrillingen voelen aangenaam en rustgevend aan. Mensen geven aan dat ze diepe gevoelens van rust en welzijn ervaren als ze de oefeningen gedaan hebben. Door regelmatig de oefeningen toe te passen in je dagelijkse leefpatroon, bouw je meer veerkracht op.

 

Bij de oefeningen werken we op de psoas spieren, de zgn. vlucht-vecht spieren, die ongemerkt spanningen kunnen vasthouden. Ieder mens heeft het natuurlijke mechanisme om overtollige “overlevingsenergie” van zich af te trillen of schudden. In het dierenrijk is dat heel normaal.

 

Met behulp van deze methode kun je ervaren dat je vrij eenvoudig opgebouwde spanningen kunt ontladen, je rugzak kunt legen en je lichaam tot rust kunt brengen.

 

Het proces kan niet worden gebruikt als vervanging voor andere trauma reducerende methoden, maar kan wel in combinatie met andere methoden worden ingezet. Voorafgaande aan een sessie 

zal altijd een vragenlijst worden ingevuld. Bij mensen met een complexe traumatische geschiedenis of met medische beperkingen wordt een uitgebreidere intake gedaan voorafgaand aan de sessies.