VoetreflexPlus

In de voeten zitten reflexpunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel en alle organen, gewrichten, klieren en spieren. De voet weerspiegelt de conditie van het lichaam en ook van de emotionele gesteldheid. Het werkt als een kompas voor het lichaam. 

 

Door gedoseerde druk uit te oefenen via massagetechnieken op de reflexpunten wordt het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexologie helpt om het lichaam te ontgiften en ondersteunt daarom de bescherming van het immuunsysteem. De voeten zijn de contactgebieden van het hele lichaam en kunnen grote veranderingen teweegbrengen in pijnervaring, de zenuw- en bloedtoevoer verbeteren en het evenwicht in het lichaam herstellen. 

TuiNa

TuiNa is een Chinese lichaamsmassage met als doel de energie, de Qi, in beweging te zetten. TuiNa maakt gebruik van technieken als kneden, drukken, draaien, kloppen met vingers/handpalm/vuist/elleboogIn China wordt gezegd: "When Qi moves, blood follows".  Vitale levensenergie & zuurstofrijk bloed kan zo stromen waar het heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat, bindweefsels en organen.

Ooracupunctuur

De oorschelp van een mens is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen, vergelijkbaar met reflexzones op de voeten. 

Ooracupuntuur is zeer effectief bij een breed scala aan klachten en wordt ingezet aanvullend tijdens een behandeling om te ondersteunen. Soms kan het nodig zijn om een verblijfsnaald of pleister aan te brengen als extra ondersteuning van een specifieke zone.

Bij kinderen of volwassenen die acupunctuurnaalden niet prettig vinden, wordt gebruik gemaakt van kleine pleisters met kleine bolletjes die op een specifieke zone drukken. 


aromatherapie

Tijdens de behandeling maak ik veelal gebruik van etherische oliën en maak ik voor cliënten olierollers, die ondersteunend werken op verschillende thema's.

Via inhalatie bereikt de geur van etherische olie in 20 seconden ons brein, ons zgn. limbische systeem, waar onze emoties worden verwerkt. Via de huid worden de stoffen opgenomen en binnen 2 minuten bereikt het onze bloedsomloop. Inademing van de aroma's is een van de krachtigste methodes om emoties te beïnvloeden. Essentiële oliën zijn dus multifunctionele "krachtpatsers"  werken door op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

moxa

Moxa bestaat uit gedroogd bijvoetkruid, een plant uit de natuur. Het wordt in losse vorm gebruikt of geperst in de vorm van een sigaar. De moxa wordt aangestoken en boven acupunctuurpunten of meridianen gehouden. 

Moxa heeft een diep verwarmend  effect en wordt naast Chinese massage toegepast om Qi (energie) in de meridianen te versterken, te activeren, te bewegen en te verwarmen. Het verwijdert externe pathogene factoren (ziekmakers) en voedt het bloed. Het wordt o.a. ingezet bij koude aandoeningen & stagnaties.

cupping

Cupping is een techniek waarbij cups vacuüm worden gezogen op de huid met behulp van een pomp. Het wordt gebruikt om bloed te bewegen en wordt o.a. ingezet bij stagnaties (pijn) aan spieren (spierknopen), arm-, nek- en schouderpijn en pijn aan de onder- en bovenrug, maar ook bij verkoudheid en griep.

Op plekken waar de stagnatie groot is verschijnt een verkleuring. De kleur van de plek en de periode waarna deze verdwijnt geeft de mate van de stagnatie aan. Dit kan zijn van licht rood tot diep paars en de plek kan binnen enkele uren verdwenen zijn of nog verschillende dagen zichtbaar blijven. Na cupping is het noodzakelijk om de behandelde plek goed af te dekken en tocht /kou te vermijden. Ook wordt afgeraden het lichaam aan zonlicht bloot te stellen.


BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPIE (BRTT) & TENSION RELEASE 

Door alles wat we in ons leven meemaken, zoals stress, emotionele gebeurtenissen en trauma’s ontwikkelen we ons eigen overlevingsmechanisme.

Als we iets spannends meemaken, dan neemt ons systeem een beslissing: vluchten, vechten of bevriezen. Ons sympatisch zenuwstelsel staat dan op scherp, we staan “aan”. Het lichaam reageert hierop in spierspanning, hartslag, bloeddruk, ademhaling en hormonen komen vrij.

Als de situatie voorbij is, kan het lichaam weer ontspannen via het parasympatisch zenuwstelsel en terugkeren naar herstel en balans.

Maar wat als het vinden van die rem niet lukt? Onbewust parkeren of onderdrukken we emoties en situaties. Jouw lichaam is één grote harde schijf waarop al deze spanningen opgeslagen liggen en weet precies waar de pijn zit. Dat is al begonnen in de buik van je moeder. Als foetus heb je ervaringen. En wat denk je van jouw geboorte? Ben je te vroeg ter wereld gekomen, was er stress tijdens de bevalling… Jouw start beïnvloedt jou in alles. Hoe groei je vervolgens op en wat maak je mee in je leven. Wat neem je mee vanuit je familiesysteem, zonder dat je hier weet van hebt. Ervaringen & gebeurtenissen zoals dat in ieders leven aan de orde is.

 

Jouw ballenbak.

Jouw fysieke & emotionele ballenbak die signalen afgeeft.

 

En daar zit vaak het probleem. Vaak herkennen we de signalen van ons lichaam niet meer. Of we signaleren het wel maar schieten automatisch in de overlevingsmodus. We hebben liever geen ongemak  of pijn.  De huidige maatschappij vraagt ook wel wat van ons. Een pijnstiller erin, jezelf toespreken en hup weer door….en zo vult je ballenbak zich verder er verder.

Ik hoef je niet te vertellen wat het scala aan klachten is dat hieruit voortvloeit...

 

Wat als je nu eens ontdekte dat er een methode is die het lichaam ondersteunt bij het loslaten van deze opgebouwde spanningen? Die jij zelf stap voor stap kunt leren om toe te passen in je dagelijkse leven?

Een veilige en eenvoudige manier om het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan het werk te zetten?

Een manier om je ballenbak te legen? Zonder te praten maar je lichaam zelf het werk te laten doen?

Die is er! 

 

Met BRTT & Tension Release kan jouw lichaam zichzelf op diep niveau ontladen waardoor jouw levenskracht weer vrij kan stromen.

Je leert te werken met een oeroud mechanisme van het ontladen van overlevingsenergie waardoor vastgehouden spanningen in spieren en bindweefsel losgelaten kan worden en het zenuwstelsel kan terugkeren naar rust.  Het lichaam herstelt en jouw emotionele rugzak kan worden leeggemaakt.

We werken daarbij op de zgn. PSOAS spier en shaken, oftwel trillen de spanningen van ons af. 

 

Doorgaans kun je na 1 sessie van 1,5 uur de effecten goed ervaren. De ervaring leert dat je na ongeveer 3 sessies de methode goed aanleert om in je dagelijkse leven toe te passen. 

De methode kan zeer ondersteunend werken bij psychologische begeleiding maar is géén vervanging van medische hulp. 

Een uitgebreide intake gaat altijd vooraf aan een sessie of een traject. Neem contact met me op als je interesse hebt. ik vertel je er graag meer over !