grip op jezelf bij kanker

Voor de meeste mensen zorgt de diagnose kanker voor grote angst, paniek, shock, hopeloosheid en het gevoel van isolatie. Je komt in een rollercoaster van emoties terecht en moet ondertussen allerlei beslissingen nemen over de te volgen behandelingen. 

Als reguliere behandelingen starten krijg je te maken met allerlei bijwerkingen die een enorme impact hebben op het fysieke & emotionele gestel. Maar ook na het behandeltraject als je gezond bent verklaard, kun je in een diep gat vallen. Alles wat er de afgelopen weken, maanden, jaren is gebeurd moet nog verwerkt worden. En ook de toekomst wordt nu met andere ogen bekeken.

 

Als OncoReflex Therapeut ben ik (HBO) geschoold in Medische Kennis, Psychosociale Basiskennis en Traditionele Chinese Geneeskunde. Vanuit Reflexologie, Lichaamsmassage & Acupunctuur begeleid ik mensen met kanker tijdens reguliere behandelingen (zoals Chemo) en daarna. Therapie is niet bedoeld om de kanker te behandelen maar wel om jou tijdens het proces dat je doormaakt effectief te ondersteunen in bijvoorbeeld:

 

- Het herwinnen van beweeglijkheid en comfort bij Neuropathie

- Kwaliteit van leven te verhogen met pijnbestrijding via acupunctuur & reflexologie

- Het verminderen van de bijwerkingen 

- Het opbouwen van het immuunsysteem, het ontgiften en opbouwen van het energieniveau

- Emotionele stabiliteit

- Spiritueel niveau & zingeving

 

Als therapeut ben ik aangesloten bij het Integraal Kanker Centrum Nederland (IKNL). Therapeutische behandelingen worden vaak (gedeeltelijk) vergoed bij veel zorgverzekeringen vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk dit van te voren goed, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

 

 

Wil je graag meer informatie ? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.